- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Το Instagram θα επανέλθει αν συμμορφωθεί με τους νόμους μας, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών
Διαψεύδει ότι η διακοπή οφείλεται σε αναρτήσεις για τη δολοφονία του Χανίγια
Η πρόσβαση στο Instagram στην Τουρκία διεκόπη από τις 2 Αυγούστου με απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνολογιών Πληροφορικής
Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας δήλωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή της πρόσβασης στο Instagram έγινε επειδή το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν συνεργάζεται όσον αφορά στην καταπολέμηση του εγκλήματος.
Η Τουρκία διαψεύδει ότι η διακοπή του Instagram οφείλεται σε αναρτήσεις για τη δολοφονία του Χανίγια
Με αυτή τη δήλωση διαψεύδει εμμέσως ότι η διακοπή οφείλεται επειδή αυτό δεν επιτρέπει τις αναρτήσεις για τη δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.
Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου δήλωσε: «Υπάρχουν κάποιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που βρίσκονται εκτός της χώρας μας, αλλά έχουν εκπροσώπους στη χώρα μας. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, νόμοι, κανονισμοί και νομοθεσίες που θέλουμε να εφαρμοστούν. Κατά καιρούς, βλέπουμε κάποια προβλήματα στην τήρησή τους, παρά τις προειδοποιήσεις που έχουμε κάνει. Έχουμε ένα πλαίσιο που το ονομάζουμε κατάλογο εγκλημάτων. Τους προειδοποιήσαμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αλλά επειδή δεν βρήκαμε την απαραίτητη ανταπόκριση, τους επιβάλαμε αποκλεισμό πρόσβασης».
«Είμαστε μια χώρα με νόμους και κανόνες»
Ο ίδιος είπε ακόμη ότι «είμαστε σε επαφή μαζί τους. Οι ευαισθησίες μας είναι σαφείς. Οι ελλείψεις είναι σαφείς. Μόλις εξαλείψουν αυτές τις ελλείψεις, θα άρουμε αυτό το εμπόδιο. Είμαστε μια χώρα με νόμους και κανόνες».
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνολογιών Πληροφορικής της τουρκικής κυβέρνησης διεκόπη από τις 2 Αυγούστου η πρόσβαση από την Τουρκία στο Instagram. Μετά την επιβολή του περιορισμού πρόσβασης, ορισμένα μέσα ενημέρωσης και πολλοί χρήστες στην έτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ ανέφεραν το γεγονός ότι το Instagram δεν επιτρέπει τις αναρτήσεις για τον Ισμαήλ Χανίγια.
Με ανάρτησή του, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, είχε κατηγορήσει προ διημέρου το Instagram επειδή «έκοβε» της αναρτήσεις για τη δολοφονία Χανίγια. «Αυτό είναι λογοκρισία, καθαρά και απλά. Θα υπερασπιστούμε την ελευθερία του λόγου απέναντι σε αυτές τις πλατφόρμες που έχουν δείξει πολλές φορές ότι βρίσκονται κυρίως στην υπηρεσία του παγκόσμιου εκμεταλλευτικού συστήματος αδικίας» έγραψε ο Φαχρετίν Αλτούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυστηροποιούνται οι κανόνες για τα chatbot της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ενισχύσεις από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να φθάσουν σήμερα
Ισχυρίστηκε ότι είχε υποστεί κακοποίηση για να δικαιολογήσει την εμφάνισή της
Όσα υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο 21χρονος σκότωσε τη 18χρονη και τη φίλη της, η οποία είχε μόλις γεννήσει, και κατόπιν αυτοκτόνησε
Τι αναφέρεται στη νέα καταγγελία
Τι συμβαίνει στα Στενά του Ορμούζ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ το ιδιωτικό νησί του
Οι εξελίξεις προκαλούν ανησυχία και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα
Ο επικεφαλής της Nasa διαβεβαίωσε ότι κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν παρεμβαίνει στην επιλογή του πληρώματος
Σε ό,τι αφορά τον πατέρα του υπόπτου είχε κατηγορηθεί για βιασμό από μία από τις εγγονές του το 2013
Στο Συμβούλιο Υπουργών συζητήθηκε και η δέσμη μέτρων για τους ταξιδιώτες
«Έχουμε το δικαίωμα, κατέρριψαν το ελικόπτερό μας»
Μήνυμα κατά της υποκίνησης βίας μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στην πόλη
Ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμη και για διαφορετική μεταχείριση περιεχομένου που αφορά LGBTQ+ κοινότητες
Ο influencer που κατηγορείται για trafficking και σεξουαλικά εγκλήματα σε μια παράξενη συνέντευξή του στο New Yorker
Έκκληση της οικογένειας του θύματος: «Η φρικτή επίθεση να μη διχάσει τη χώρα»
Ο συνιδρυτής της Microsoft θα καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.