- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Λάρι δεν είναι πλέον μόνος στην Ντάουνινγκ Στριτ: Έρχεται ο Τζοτζο ο γάτος του Στάρμερ
Ο Chief Mouser βρίσκεται στο νο.10 από το 2011
Λάρι ο Γάτος: Αποκτά παρέα στην Ντάουνινγκ Στριτ
Mετά τις σαρωτικές αλλαγές σε ολόκληρη τη βρετανική πολιτική, ένα πράγμα στην καρδιά της κυβέρνησης παρέμεινε το ίδιο: Ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο Λάρι ο γάτος, ο οποίος φέρει τον επίσημο τίτλο Chief Mouser στο Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου, εθεάθη να περιφέρεται γύρω από τη διάσημη γυαλιστερή μαύρη πόρτα του αριθμού 10 - το γραφείο που θα μοιράζεται πλέον με τον έκτο πρωθυπουργό του.
Ο Λάρι κατοικεί στην έδρα της βρετανικής εξουσίας από το 2011, όταν, υπό τον τότε πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, υιοθετήθηκε από το κοντινό Battersea Dogs & Cats Home.
Ένα ανορθόδοξο βαρόμετρο για την κατάσταση της βρετανικής πολιτικής, υπηρέτησε στη συνέχεια υπό τους πρωθυπουργούς Τερέζα Μέι, Μπόρις Τζόνσον, Λιζ Τρας και Ρίσι Σουνάκ κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους περιόδου κυβερνήσεων υπό την ηγεσία των Συντηρητικών.
Την περασμένη Παρασκευή, ο τελευταίος συγκάτοικός του, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, ανέλαβε τα καθήκοντά του έχοντας κερδίσει μια σαρωτική εκλογική νίκη.
Ενώ ο Λάρι είναι σαφές ότι δεν πάει πουθενά, μπορεί σύντομα να έχει παρέα: Ο Στάρμερ έχει ήδη μια γάτα με το όνομα Tζοτζο, η οποία αναμένεται να τον ακολουθήσει όταν εγκατασταθεί κανονικά. Ωστόσο, ένας ειδικός υποστήριξε τώρα ότι ο Λάρι μπορεί να βρει δυσκολίες στο να μοιράζεται τον χώρο του με Τζοτζο. Η Nicky Trevorrow, από την Cats Protection, δήλωσε στη Daily Mail: «Είναι φυσικό για τις γάτες να αισθάνονται απειλή όταν έρχεται μια νέα γάτα, καθώς προστατεύουν την περιοχή τους και όλα τα προνόμια που την συνοδεύουν - όπως τροφή, καταφύγιο και ζεστασιά».
Ανεπηρέαστος μέχρι στιγμής από αυτή την προοπτική, ο Λάρι αποφάσισε σύντομα να αποφύγει τον ασυνήθιστα υγρό και θυελλώδη καιρό, μπαίνοντας στον αριθμό 10 με τον συνήθη τρόπο του - περιμένοντας στην πόρτα μέχρι να του ανοίξει ένας φιλικός αστυνομικός.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή ωθεί επενδυτές και κατοίκους να κάνουν δεύτερες σκέψεις
Οι αρχές μιλούν για στοχευμένη πράξη βίας κατά της εβραϊκής κοινότητας
Αντόνιο Κόστα: Η αποδυνάμωση των κυρώσεων αυξάνει τα έσοδα της Ρωσίας και απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια
H Τεχεράνη υποστηρίζει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από συμμαχικές της δυνάμεις
Σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει το νησί της Καραϊβικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.