- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Ρίσι Σούνακ παρουσίασε το προεκλογικό μανιφέστο των Συντηρητικών - Oι πρώτες αντιδράσεις
Αύξηση στις δαπάνες για την Άμυνα και υποχρεωτική θητεία
Ο Ρίσι Σούνακ παρουσίασε το μανιφέστο των Συντηρητικών με την υπόσχεση για μείωση της συνεισφοράς στην Εθνική Ασφάλιση κατά 2 μονάδες
Ο Ρίσι Σούνακ παρουσίασε το μανιφέστο των Συντηρητικών με την υπόσχεση για μείωση της συνεισφοράς στην Εθνική Ασφάλιση κατά 2 μονάδες.
Ποιες αλλαγές εισάγουν οι Τόρις του Ρίσι Σούνακ
Οι Τόρις θα εισαγάγουν ένα σχέδιο 1 δισεκατομμυρίου λιρών, με πρότυπο το «Help to Buy» (Βοήθεια Για Αγορά) που ήδη υπάρχει, για να επιτρέψουν στους πολίτες να αγοράσουν σπίτι με προκαταβολή 5% για στεγαστικό δάνειο. Έχουν επίσης δεσμευτεί να καταργήσουν οριστικά το τέλος χαρτοσήμου για τους αγοραστές που για πρώτη φορά αγοράζουν ένα ακίνητο που κοστίζει λιγότερο από 425.000 λίρες.
Για το μεγάλο θέμα του μεταναστευτικού, ο Ρίσι Σούνακ δεσμεύτηκε να καθιερώσει ετήσιο ανώτατο όριο στις θεωρήσεις εργασίας και των εξαρτώμενων μελών των εργαζόμενων, το οποίο θα μειώνεται κάθε χρόνο και τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ο Σούνακ δεσμεύτηκε να αυξήσει την δαπάνη για την Άμυνα
Με πολλές παροχές για την παιδεία, βοήθεια σε γονείς για τα παιδιά, και μείωση των απουσιών στην εργασία αλλά και στα κοινωνικά επιδόματα ελπίζουν μέχρι τελευταία στιγμή να μειώσουν την διαφορά τους με το Εργατικό κόμμα.
Ο Σούνακ δεσμεύτηκε επίσης να αυξήσει την δαπάνη για την Άμυνα στο 2.5% του προϋπολογισμού με ορίζοντα το 2030 κάτι που θα κοστίσει 6 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως.
Το μανιφέστο επιβεβαιώνει τη υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για όλους τους έφηβους, είτε την επιλογή στον κοινοτικό εθελοντισμό όταν τελειώσουν το σχολείο.
Η ανάλυση του πολιτικού περιοδικού The Spectator δείχνει ότι το μανιφέστο των Τόρις θα προκαλέσει αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων.
Οι πρώτες αντιδράσεις
Η σκιώδης υπουργός οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς είπε για το μανιφέστο των Συντηρητικών: «Οι Συντηρητικοί σας κοροϊδεύουν και κανείς δεν θα πιστέψει τους ισχυρισμούς τους».
Η Ριβς είπε επίσης ότι στο μανιφέστο των Τόρις υπάρχουν 71 δισεκατομμύρια λίρες μη χρηματοδοτούμενες υποσχέσεις που θα οδηγούσαν σε αύξηση κατά 4.800 λίρες στο κόστος του μέσου όρου ενός στεγαστικού.
Οι Εργατικοί θα δημοσιεύσουν το μανιφέστο τους την Πέμπτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.