- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Συνελήφθη ξανά η Γκρέτα Τούνμπεργκ - Είχε αποκλείσει την είσοδο του σουηδικού κοινοβουλίου
Η 21χρονη ακτιβίστρια συμμετείχε σε δράση για το κλίμα
Η αστυνομία απομάκρυνε την Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλους ακτιβιστές για το κλίμα που είχαν αποκλείσει την είσοδο του σουηδικού κοινοβουλίου.
Η σουηδική αστυνομία απομάκρυνε δια της βίας την Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλους ακτιβιστές για το κλίμα, οι οποίοι είχαν αποκλείσει για δεύτερη ημέρα σήμερα την είσοδο του κοινοβουλίου της Σουηδίας.
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Αστυνομικοί την έσυραν από την είσοδο του σουηδικού κοινοβουλίου
Δύο αστυνομικοί σήκωσαν την Τούνμπεργκ και την έσυραν σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από την πόρτα που είχε αποκλείσει, προτού την αφήσουν ξανά στο έδαφος. Στη συνέχεια αστυνομικοί την απομάκρυναν, όπως και άλλους ακτιβιστές, με αστυνομικό βαν.
Η αστυνομία της Στοκχόλμης ανακοίνωσε ότι μολονότι οι ακτιβιστές είχαν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν έξω από το κοινοβούλιο, πέντε με δέκα άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν για να μην αποκλείουν την είσοδο στο κτίριο. Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει για συγκεκριμένα πρόσωπα.
Η Τούνμπεργκ και δεκάδες άλλοι ακτιβιστές για το κλίμα άρχισαν να αποκλείουν τις κύριες εισόδους του κοινοβουλίου της Σουηδίας χθες, Δευτέρα, στο πλαίσιο καθιστικής τους διαμαρτυρίας κατά των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της, σύμφωνα με τους ίδιους, πολιτικής αδράνειας.
Οι ακτιβιστές έφυγαν χθες το απόγευμα, αλλά επέστρεψαν για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους σήμερα το πρωί.
Το πρόσωπο των νέων που αγωνίζονται κατά της κλιματικής αλλαγής
Η 21χρονη Τούνμπεργκ έγινε το πρόσωπο των νέων που αγωνίζονται κατά της κλιματικής αλλαγής, αφού η δράση της από το 2018, όταν άρχισε να διαμαρτύρεται κάθε Παρασκευή μπροστά στο σουηδικό κοινοβούλιο, έλαβε γρήγορα διαστάσεις και διευρύνθηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα της νεολαίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με μεγάλες διαδηλώσεις σε όλον τον κόσμο.
Η Τούνμπεργκ είχε συλληφθεί πέρυσι από την αστυνομία ή είχε απομακρυνθεί από διαδηλώσεις σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Νορβηγία και η Γερμανία.
Δικαστήριο στη Βρετανία την απήλλαξε τον περασμένο μήνα από τις κατηγορίες για διατάραξη της δημόσιας τάξης, καθώς δικαστής απεφάνθη ότι η αστυνομία δεν είχε την εξουσία να συλλάβει την ακτιβίστρια, όπως και άλλους, που μετείχαν σε διαδήλωση που έγινε πέρυσι στο Λονδίνο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθώντας ομοσπονδίες από την Αγγλία, την Ουαλία, τη Γαλλία και τη Σερβία
Αυξάνονται οι επιθέσεις από τους Χούθι της Υεμένης
Η γιαγιά τους τα βρήκε αιμόφυρτα στο σπίτι
Η στιγμή που το αεροσκάφος έχασε 14.000 πόδια και όλα άλλαξαν
Προειδοποίηση από τη Μόσχα σχετικά με τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ
Ο αδελφός της πριγκίπισσας προχωρά σε μεγάλες αποκαλύψεις
Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από ορισμένους Ρεπουμπλικανούς
Από τις 12 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει σε όλη τη χώρα επιχείρηση καταστολής της κοινότητας
Ο πίνακας χαρακτηρίστηκε «woke»
Ο Νετανιάχου έκανε λόγο νωρίτερα για «ήρωες»
Στο στόχαστρο του Κρεμλίνου όσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία
Η κλιματική αλλαγή και το Ελ Νίνιο φέρνουν πλημμύρες, ανατιμήσεις και κατάθλιψη
H επιλογή του μάλιστα είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο κόμμα
Οι καταγγελίες κακοποίησης «πάγωσαν» την θανάτωση της Κρίστα Πάικ
Η νομική διαμάχη έχει αποκτήσει ακόμη πιο ασυνήθιστες διαστάσεις
ISIS και πολιτοφυλακές οι δύο αστερίσκοι
«Πιστεύουμε ότι επιχείρησε να ρίξει το αεροσκάφος», δηλώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
«Θα τους υποδεχθούμε με ανοιχτές αγκάλες», το μήνυμα Γαλλίας και Ισπανίας
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανοίγει τη συζήτηση - Όλα τα πιθανά μοντέλα συνεργασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.