- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Barbara Balzerani: Έφυγε από τη ζωή μια από τους «αμετανόητους» των Ερυθρών Ταξιαρχιών
Συμμετείχε σε σειρά δολοφονιών κατά τη διάρκεια των Μολυβένιων Χρόνων στην Ιταλία
Barbara Balzerani: Μετά τον Toni Negri, τον «κακό δάσκαλο» της αριστερής τρομοκρατίας στην Ιταλία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών
Πέθανε την περασμένη Δευτέρα στη Ρώμη η περιβόητη Barbara Balzerani, που συμμετείχε σε σειρά δολοφονιών των Ερυθρών Ταξιαρχιών κατά τη διάρκεια των Μολυβένιων Χρόνων στην Ιταλία. Η Balzerani ήταν 75 ετών. Αν και δεν ήταν από τους «pentiti», ούτε αποστασιοποιήθηκε ποτέ από τον λεγόμενο «ένοπλο αγώνα», η Balzerani επέκρινε τη δραστηριότητα της επόμενης, νεότερης γενιάς, την οποία θεωρούσε «χωρίς αρχές».
Barbara Balzerani: Ποια ήταν η «αμετανόητη» των Ερυθρών Ταξιαρχιών
Η Balzerani είχε γεννηθεί στο Colleferro, στην περιοχή της Ρώμης· εντάχθηκε στις Ερυθρές Ταξιαρχίες το 1975 και πήρε μέρος στην ενέδρα και απαγωγή του Aldo Moro το 1978, καθώς και στη δολοφονία του δικαστή Girolamo Minervini τον Μάρτιο του 1980. Το 1981 συμμετείχε στην απαγωγή του στρατηγού του ΝΑΤΟ James Lee Dozier και σε τρεις δολοφονίες αστυνομικών. Η Balzerani ήταν μεταξύ των τελευταίων μελών των Ερυθρών Ταξιαρχιών που συνελήφθησαν: o Renato Curcio και ο Alberto Franceschini είχαν συλληφθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 1974.
Μετά από μακρά περίοδο στην παρανομία, στο Μιλάνο και στη Βερόνα, η Balzerani συνελήφθη στις 19 Ιουνίου 1985, τέσσερα χρόνια μετά την αποτυχημένη της προσπάθεια να ηγηθεί μιας φατρίας της οργάνωσης, με το όνομα «Ερυθρές Ταξιαρχίες-Μαχητικό Κομμουνιστικό Κόμμα». Η αστυνομία την ανακάλυψε, μαζί με τον Gianni Pelosi, στην Όστια, κοντά στη Ρώμη, έξω από το διαμέρισμα του Pelosi με τον οποίο συγκατοικούσε. Η σύλληψή της επετεύχθη μετά από πληροφορίες κάποιου Gianluigi Cristiani, μέλους αριστερής συμμορίας ανταρτών πόλεων που έγινε πληροφοριοδότης. Από τη φυλακή η Balzerani ανέλαβε την ευθύνη για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του πρώην δημάρχου της Φλωρεντίας Lando Conti που έγινε σε προάστιο της πόλης με τρόπο ο οποίος τότε, τον Φεβρουάριο του 1986, χαρακτηρίστηκε «μαφιόζικος». Μετά τη δολοφονία του Conti, οι Ερυθρές Ταξιαρχίες τηλεφώνησαν στην εφημερίδα Repubblica και δήλωσαν ότι είχαν σκοτώσει τον πρώην δήμαρχο.
Η Balzerani καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το 2006 απελευθερώθηκε υπό όρους και από το 2011 ήταν ελεύθερη χωρίς όρους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Οι διαδηλωτές ζητούν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και οι συναυλίες του Βρετανού Εντ Σίραν
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ανοιχτά ότι στόχος της είναι η αλλαγή κυβέρνησης στην Αβάνα
Οι επόμενες εκλογές στην Ισπανία προβλέπονται το αργότερο για τον Αύγουστο του 2027
Νέα επιχείρηση βομβαρδισμών στο Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη λειτουργία του ποντίφικα
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Σι Τζινπίνγκ και τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, έπειτα από έξι χρόνια διαμονής στις ΗΠΑ
Η στεγαστική επισφάλεια των ηλικιωμένων που αναδεικνύεται σε νέα πρόκληση για τις ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής προστασίας
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.