Κοσμος

Ο «Mr Bean» υπεύθυνος για την κατακόρυφη μείωση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών στην Βρετανία

O Άτκινσον είναι γνωστός λάτρης της μηχανοδήγησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρόουαν Άτκινσον: Κατηγορείται για την πτώση των πωλήσεων των ηλεκτρικών
© EPA/FOCKE STRANGMANN

Ρόουαν Άτκινσον: Κατηγορείται για την πτώση των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός γνωστός για την αγάπη του για τα αυτοκίνητα Ρόουαν Άτκινσον κατηγορήθηκε ότι «έβλαψε» τη φήμη των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και συνέβαλε στη μείωση των πωλήσεων μέσω των δηλώσεων του. 

Κατηγορίες από την Green Alliance

Ο ηθοποιός του «Mr Bean» αναφέρθηκε ονομαστικά στη Βουλή των Λόρδων την Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής. Το Think tank Green Alliance κατέθεσε τις απόψεις του σχετικά με τα κύρια εμπόδια που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να καταργήσει σταδιακά τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα πριν από το 2035, υποστηρίζοντας ότι ένα σχόλιο του Άτκινσον που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2023 ήταν επιζήμιο για την υπόθεση.

«Ένα από τα πιο επιζήμια άρθρα ήταν ένα άρθρο που έγραψε ο Ρόουαν Άτκινσον στην εφημερίδα The Guardian, το οποίο έχει διαψευστεί πλήρως», υποστήριξε το Think tank.

Kατά των ηλεκτρικών «προς το παρόν»

Ο ηθοποιός, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως «άνθρωπο του αυτοκινήτου» έχοντας πάρει πτυχίο ηλεκτρολόγου και ηλεκτρονικού μηχανικού, είπε ότι συμβούλευσε τους φίλους του «να κρατηθούν προς το παρόν» για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εκτός αν έχουν ένα παλιό πετρελαιοκίνητο όχημα.

Ο Guardian δημοσίευσε μια απάντηση την επόμενη εβδομάδα από τον Σάιμον Έβανς, συντάκτη της ιστοσελίδας ειδήσεων για το κλίμα Carbon Brief, η οποία προσπάθησε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Άτκινσον. 

«Το μεγαλύτερο λάθος του Άτκινσον είναι η αποτυχία του να αναγνωρίσει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν ήδη σημαντικά παγκόσμια περιβαλλοντικά οφέλη, σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι απόψεις του χρησιμοποιήθηκαν για να διατυπωθεί μια ευρύτερη άποψη σχετικά με τις παραπλανητικές" αναφορές που εμποδίζουν τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων», ανέφερε ο Έβανς. 

Πηγή: SkyNews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ