- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέσω τεχνητής γονιμοποίησης θα διασωθούν οι δύο τελευταίοι βόρειοι λευκοί ρινόκεροι
Η Νατζίν και η Φατού είναι υπό 24ωρη φύλαξη στην Κένυα λόγω λαθροθηρών
Λευκοί ρινόκεροι: Τεχνητή γονιμοποίηση ίσως σώσει το είδος - Η Νατζίν και η Φατού είναι υπό 24ωρη φύλαξη στην Κένυα λόγω λαθροθηρών
Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να καταστήσουν έγκυο μια θηλυκή νότια λευκή ρινοκερίνα με τεχνητή γονιμοποίηση, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να σώσουν τα ξαδέλφια της, τους βόρειους λευκούς ρινόκερους, από τους οποίους δεν έχουν απομείνει στον κόσμο παρά μόνο δύο ηλικιωμένες θηλυκές.
Για να σωθεί το λειτουργικά εξαφανισμένο είδος, οι ερευνητές της επιστημονικής κοινοπραξίας Biorescue επιχειρούν να εμφυτεύσουν ένα έμβρυο βόρειου λευκού ρινόκερου που έχει αναπτυχθεί στο εργαστήριο σε έναν από τους δύο θηλυκές ρινοκερίνες.
One of the two remaining northern white rhinos in the world, guarded 24 hours a day pic.twitter.com/XNhYZxf3h9
— Historic Vids (@historyinmemes) January 23, 2024
Οι τελευταίες δύο θηλυκές βόρειες λευκές ρινοκερίνες βρίσκονται υπό 24ωρη φύλαξη στην Κένυα
Το φιλόδοξο πρόγραμμα αναπαραγωγής αποτελεί την τελευταία ευκαιρία επιβίωσης για το είδος του βόρειου λευκού ρινόκερου, τα δύο τελευταία μέλη, η Νατζίν και η Φατού είναι πλέον πολύ ηλικιωμένες και αδυνατούν να φέρουν εις πέρας μια εγκυμοσύνη. Ο τελευταίος αρσενικός του είδους, ο Σουδάν, πέθανε το 2018 στον δρυμό Ολ Πετζέτα της Κένυας. Η Νατζίν και η Φατού ζουν στον ίδιο δρυμό και φυλάσσονται σε 24ωρη βάση, καθώς στη φύση θα κινδύνευαν από τους λαθροθήρες.
Η επιτυχής γονιμοποίηση ενός νότιου λευκού ρινόκερου με ένα έμβρυο του ίδιου είδους αποτελεί "ορόσημο", δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Τόμας Χίλντεμπραντ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
«Πετύχαμε κάτι που δεν πιστεύαμε ότι ήταν δυνατό», δήλωσε ο Χίλντεμπραντ.
Ρινόκεροι: Έχουν μειωθεί δραστικά λόγω της λαθροθηρίας
Η ομάδα του Τόμας Χίλντεμπραντ έχει θέσει ως στόχο να γεννηθούν βόρειοι λευκοί ρινόκεροι, με ωάρια που θα γονιμοποιηθούν από κατεψυγμένο σπέρμα, μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια. Ενδέχεται ωστόσο να χρειαστεί περισσότερος χρόνος, καθώς μόνο η εγκυμοσύνη στους ρινόκερους διαρκεί 16 μήνες.
Οι ρινόκεροι έχουν ελάχιστους εχθρούς στη φύση, όμως ο αριθμός τους μειώθηκε δραστικά τα τελευταία 50 χρόνια, λόγω της λαθροθηρίας. Στα μέσα του 19ου αιώνα σχεδόν ένα εκατομμύριο ρινόκεροι ζούσαν ακόμη στην άγρια φύση, αφού κατάφεραν να επιβιώσουν στον πλανήτη επί 26 εκατομμύρια χρόνια.
Με πληροφορίες από ERT, RFI
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο επικεφαλής της Nasa διαβεβαίωσε ότι κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν παρεμβαίνει στην επιλογή του πληρώματος
Σε ό,τι αφορά τον πατέρα του υπόπτου είχε κατηγορηθεί για βιασμό από μία από τις εγγονές του το 2013
Στο Συμβούλιο Υπουργών συζητήθηκε και η δέσμη μέτρων για τους ταξιδιώτες
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ το ιδιωτικό νησί του
«Έχουμε το δικαίωμα, κατέρριψαν το ελικόπτερό μας»
Μήνυμα κατά της υποκίνησης βίας μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στην πόλη
Ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμη και για διαφορετική μεταχείριση περιεχομένου που αφορά LGBTQ+ κοινότητες
Ο influencer που κατηγορείται για trafficking και σεξουαλικά εγκλήματα σε μια παράξενη συνέντευξή του στο New Yorker
Έκκληση της οικογένειας του θύματος: «Η φρικτή επίθεση να μη διχάσει τη χώρα»
Ο συνιδρυτής της Microsoft θα καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων
125 ματς σε τουρνουά Grand Slam χρειάστηκε ο 29χρονος Γερμανός Alexander Zverev για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε major.
Η Μικαέλα Ράιλααρσνταμ ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος
Τα λάθη στην υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 11χρονης
«Μαζί θα συνεχίσουμε να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ Ευρώπης και Ασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Γιατί η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει τακτική απέναντι στην Άγκυρα
Το χρονικό της υπόθεσης
«Βγείτε στους δρόμους», προτρέπει τους πολίτες ο ιδιοκτήτης του X
«Δείχνουν αξιοσημείωτο βαθμό εμπιστοσύνης ότι γειτονικές χώρες θα έσπευδαν να τους βοηθήσουν σε μια κρίση»
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.