Ελλαδα

Ποια στοιχεία δείχνουν ότι δεν έδρασε μόνος ο δολοφόνος του Μπάμπη στο Μεσολόγγι

Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποια στοιχεία δείχνουν ότι δεν έδρασε μόνος ο δολοφόνος του Μπάμπη στο Μεσολόγγι
Ποια στοιχεία δείχνουν ότι δεν έδρασε μόνος ο δολοφόνος του Μπάμπη στο Μεσολόγγι

Μεσολόγγι: Τα νέα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές - Τι δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή 

Την εκτίμηση πως ο δολοφόνος του Μπάμπη Κούτσικου δεν έδρασε μόνος του, εκφράζουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου στο Μεσολόγγι. Το σημείο, όπου εντοπίστηκε το θύμα, είναι ένα απόμερο χαντάκι, ανάμεσα σε αγροτικό δρόμο και γεωργική έκταση. Εκεί, δεν πηγαίνει κανείς χωρίς λόγο, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, τονίζοντας πως πρόκειται για τον κάμπο του Ευηνοχωρίου.

Ποια στοιχεία δείχνουν ότι δεν έδρασε μόνος ο δολοφόνος του Μπάμπη στο Μεσολόγγι

Το σώμα του, εντόπισε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Echo που επί δύο ημέρες αναζητούσε τα ίχνη του. Πρόκειται για έναν βάλτο ουσιαστικά, που είχε νερό εξαιτίας των βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών. Το μισό σώμα ήταν μέσα σε μια λίμνη νερού, μπρούμητα.

Μεσολόγγι: Τι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής κατά τη νεκροτομή 

Άγρια ζώα, είχαν δαγκώσει τη σορό του Μπάμπη στο κεφάλι, τα πλευρά και τα πόδια ενώ τα τραύματα από το 9άρι φυσίγγι για αγριογούρουνα, ήταν εμφανή στο σώμα του. Παρά την προχωρημένη σήψη της σορού, ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης, κατά την νεκροτομή διαπίστωσε πως το θύμα είχε βληθεί από μπροστά και πλάγια, με το σώμα του να δείχνει γερμένο προς το εμπρός και η φορά των σκαγιών ήταν καθοδική.

Η απόσταση βολής είναι μεγαλύτερη των τριών μέτρων και κατώτερη των 10 και αυτό προκύπτει από την διασπορά των βολιών. Εάν ήταν εξ’ επαφής δηλαδή ο πυροβολισμός τα βόλια δεν θα είχαν προλάβει να διασπαρούν και να τραυματίσουν το θύμα από τον κορμό μέχρι τα πόδια αλλά μόνο ένα σημείο του σώματος.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, αστυνομικοί και στρατιωτικοί έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας, αφού έκλεισαν τον κύκλο ερευνών. Το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη και η κυνηγετική του καραμπίνα παραμένουν άφαντα με τους αστυνομικούς να επιμένουν στον εντοπισμό τους, αφού αυτά μπορούν να λύσουν πολλές απορίες που έχουν οι διωκτικές αρχές.

Στον Κορυδαλλό ο κρεοπώλης

Την ίδια ώρα, ο προφυλακισμένος κρεοπώλης, οδηγήθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Αρχικά μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα όπου υποβλήθηκε σε εξέταση για Covid-19 και εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε ειδικό κελί.

Πρόκειται για μια πάγια τακτική για όσους προφυλακίζονται και θα παραμείνει στο συγκεκριμένο κελί για τις επόμενες τρεις ημέρες, για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας κρατούμενος φέρεται να του φώναξε όταν τον είδε «φέρτε τον σε εμάς», με τον κρεοπώλη να μαζεύεται και να δείχνει εξαιρετικά αγχωμένος.

Συνεχίζονται αμείωτες οι έρευνες στο Μεσολόγγι

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου συνεχίζουν τις έρευνες αναζητώντας τα πρόσωπα που πιθανόν να γνώριζαν για το τι είχε συμβεί στον άτυχο Μπάμπη. Θεωρούν πως η παρέα των τεσσάρων του Μεσολογγίου, τα δύο ζευγάρια δηλαδή που είχαν σχέσεις με τον κατηγορούμενο κρεοπώλη, τουλάχιστον γνώριζαν τι είχε συμβεί. Για αυτό τον λόγο, οι αρχές αναμένουν κάποια αποτελέσματα από τις άρσεις απορρήτου και κάποια άλλα ευρήματα που θα τους δώσουν στοιχεία για τα οποία θα ζητήσουν εκ νέου καταθέσεις από τους συγκεκριμένους.

Οι δύο άνδρες από τα ζευγάρι πάντως, έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο των αστυνομικών, που έχουν ξεκινήσει μια ενδελεχή έρευνα για τις κινήσεις τους τις επίμαχες ώρες της εξαφάνισης του Μπάμπη αλλά και το επόμενο διήμερο, μέχρι δηλαδή και τις 6 Ιανουαρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ