- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο καγκελάριος Σολτς κάλεσε τους πολίτες να προστατεύσουν την δημοκρατία από την ακροδεξιά
Συγκεντρώσεις κατά της AfD πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα
Ο γερμανός καγκελάριος Σολτς κάλεσε τους πολίτες να προστατεύσουν την δημοκρατία από την ακροδεξιά, ενώ συγκεντρώσεις κατά της AfD πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς άσκησε δριμεία κριτική στα σχέδια της ακροδεξιάς περί μαζικών δια της βίας απελάσεων μεταναστών, αλλά ακόμη και γερμανών πολιτών με μεταναστευτικό υπόβαθρο, τα οποία αποκαλύφθηκαν πρόσφατα από τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας «Correctiv». Τόνισε ότι τώρα «καλούνται να πάρουν όλοι θέση» και χαιρέτισε τις διαδηλώσεις κατά της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα.
Με το βλέμμα στην πρόσφατα αποκαλυφθείσα συνάντηση στελεχών της AfD με νεοναζιστική οργάνωση προκειμένου να συζητήσουν το σχέδιο μαζικών απελάσεων, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο κ. Σολτς κάλεσε τους πολίτες να υπερασπιστούν την δημοκρατία.
Διαδηλώσεις κατά της AfD πραγματοποιούνται σε όλη τη Γερμανία
«Θα το πω πολύ ξεκάθαρα και πολύ σκληρά: οι ακροδεξιοί επιτίθενται στη δημοκρατία μας. Θέλουν να καταστρέψουν τη συνοχή μας. Για αυτό καλούνται τώρα όλοι να πάρουν θέση, για τη συνοχή, για την ανεκτικότητα, για τη δημοκρατική μας Γερμανία», είπε χαρακτηριστικά ο καγκελάριος και πρόσθεσε ότι τα σχέδια απέλασης εκατομμυρίων μεταναστών του προκαλούν ανατριχίλα. «Το γεγονός ότι οι άνθρωποι τώρα αναρωτιούνται αν έχουν ακόμη μέλλον στη Γερμανία είναι τρομερό. Θέλω να πω σε όλους σας: είστε κομμάτι μας, η χώρα μας σας χρειάζεται», συνέχισε. Νωρίτερα η Bundestag είχε υπερψηφίσει τη νέα νομοθεσία περί ιθαγένειας, με την οποία επιταχύνεται η απόκτηση γερμανικής υπηκοότητας.
Ο κ. Σολτς αναφέρθηκε εκτενώς στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα σε όλη τη Γερμανία κατά της AfD και των σχεδίων της περί «επανα-μετανάστευσης», υπογραμμίζοντας ότι «αν κάτι δεν επιτρέπεται να έχει ποτέ ξανά θέση στη Γερμανία, αυτό είναι η εθνοφυλετική ιδεολογία των εθνικοσοσιαλιστών».
Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τοποθετήθηκε κατά της ακροδεξιάς
Στη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει τοποθετήθηκε και η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Η αναπληρώτρια της DFB Σίλια Ζάζιτς με ανακοίνωσή της, εξέφρασε την ανησυχία της Ομοσπονδίας «για τις φαντασιώσεις σχετικά με τη μετανάστευση, υπό την έννοια της αναγκαστικής απέλασης γερμανών πολιτών».
Αυτές τις μέρες, «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που αντιτίθενται σθεναρά σε όλα αυτά συγκεντρώνονται σε όλη τη χώρα κι εμείς δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτή τη στάση, διότι αυτή είναι και η δική μας στάση». Σε ανάλογες δηλώσεις προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες, προπονητές και ποδοσφαιριστές γερμανικών ομάδων: Ενδεικτικά, ο προπονητής της Φράιμπουργκ Κρίστιαν Στράιχ και ο παίκτης της Μπάγερ 04 Λεβερκούζεν Σάμπι Αλόνσο κάλεσαν τους πολίτες να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.
Από το Σαββατοκύριακο έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 90 συγκεντρώσεις κατά της AfD σε διάφορες πόλεις, υπό το κεντρικό σύνθημα «Μαζί ενάντια στη Δεξιά». Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στο Μόναχο και στο Αμβούργο, ενώ για το Σάββατο ανάλογες δράσεις θα γίνουν στη Νυρεμβέργη, στο Ντόρτμουντ, στην Ερφούρτη, στο Μαγδεμβούργο και στην Φρανκφούρτη. Την Κυριακή θα ακολουθήσουν το Βερολίνο, το Μόναχο, η Κολωνία, η Δρέσδη, η Στουτγάρδη, η Λειψία και η Βόνη. Η συγκέντρωση στο Αμβούργο είχε μάλιστα τόσο μεγάλη προσέλευση που οι αρχές αναγκάστηκαν να την διαλύσουν πρόωρα, καθώς δεν είχε προβλεφθεί τόσο μεγάλη συμμετοχή.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.