- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα σχόλια των διεθνών ΜΜΕ για τον Χένρι Κίσινγκερ - Βιτριολικό «αντίο» από το Rolling Stone
Πέθανε ο αρχιτέκτονας της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής τα ψυχροπολεμικά χρόνια
Χένρι Κίσινγκερ: Τα σχόλια των διεθνών ΜΜΕ για τον θάνατο του Αμερικανού πρώην υπουργού Εξωτερικών - Σκληρή κριτική από το Rolling Stone.
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Χένρι Κίσινγκερ, ιστορική μορφή της αμερικανικής διπλωματίας με ιδιαίτερα αμφιλεγόμενες διαστάσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί των ημερών του Ρίτσαρντ Νίξον και του Τζέραλντ Φορντ στην προεδρία, πέθανε στα 100 του χρόνια, ανακοίνωσε το ίδρυμα που ίδρυσε ο νομπελίστας ειρήνης (1973) και φέρει το όνομά του.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέδωσε ένα λακωνικό δελτίο Τύπου, στο οποίο επισημαίνει ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μας, διαφωνούσαμε συχνά και συχνά σθεναρά. Όμως από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε, η οξεία διάνοιά του και το βαθύ στρατηγικό του όραμα ήταν προφανή».
Χένρι Κίσινγκερ: «Ανάθεμα» η νεκρολογία του Rolling Stone
Ο θάνατός του σχολιάστηκε εκτεταμένα από τα διεθνή ΜΜΕ, με το BBC να τον χαρακτηρίζει «διχαστικό», ενώ οι αρνητικές προεκτάσεις της πολιτικής του σταδιοδρομίας επισημαίνονται και από το Time και το CNN.
Την αυστηρότερη κριτική ωστόσο επιφύλαξε στον πρώην διπλωμάτη το Rolling Stone, του οποίου η προμετωπίδα αναγράφει «καλά ξεκουμπίδια».
«O Χένρι Κίσινγκερ, ο αγαπημένος εγκληματίας πολέμου της κυρίαρχης τάξης της Αμερικής, επιτέλους πέθανε», είναι ο τίτλος του κεντρικού δημοσιεύματος του αμερικανικού περιοδικού.
«Ο αρχιτέκτονας της εξωτερικής πολιτικής του Νίξον θα είναι αιώνια στη λίστα των χειρότερων μαζικών δολοφόνων της ιστορίας. Ντροπή στη χώρα που τον γιορτάζει», τονίζεται στο δημοσίευμα.
Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος, το Rolling Stone αναφέρει ότι ο «Κίσινγκερ έπαιξε ρόλο στους θανάτους τόσων διαφορετικών ανθρώπων, που η αντιμετώπιση της κάθε υπόθεσης με τη δέουσα προσοχή απαιτεί τη συγγραφή ενός βιβλίου».
Διαβάστε ακόμη → Χένρι Κίσινγκερ: I am ze smartest man in ze world | Της Σώτης Τριανταφύλλου
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.