Κοσμος

ΗΠΑ: 13χρονος σκότωσε τη μητέρα του την ώρα που κοιμόταν δίπλα στη νεογέννητη αδελφή του

Κάλεσε την Αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 13χρονος δολοφόνησε την 39χρονη μητέρα του την ώρα που κοιμόταν
© Youtube / WPLG Local 10

ΗΠΑ: Δολοφονία μητέρας από τον ανήλικο γιο της - Η ομολογία του 13χρονου στις αρχές και η αστυνομική έρευνα σε εξέλιξη

Στυγερό έγκλημα καταγράφηκε στις ΗΠΑ με θύμα μία 39χρονη γυναίκα. Ο 13χρονος γιος της φέρεται να παραδέχθηκε ότι σκότωσε τη μητέρα του ενώ κοιμόταν, τη στιγμή που δίπλα της βρισκόταν το μόλις 14 ημερών παιδί της. Η δολοφονία καταγράφηκε το βράδυ της Πέμπτης. 

Σύμφωνα με το CBS News, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του εγκλήματος στις 23:30 σε ένα διαμέρισμα στο 200 οικοδομικό τετράγωνο της West 79th Place, αφού οι αρχές έλαβαν κλήση από έναν 13χρονο που είπε ότι μόλις είχε σκοτώσει τη μητέρα του. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, βρήκαν το σώμα της 39χρονης Ιρίνα Γκαρσία στο υπνοδωμάτιό της, δίπλα στην κούνια με ένα μωρό 14 ημερών. Οι αρχές διαπίστωσαν ότι η μητέρα είχε μαχαιρωθεί πολλαπλές φορές. 

Η αστυνομία συνέλαβε τον έφηβο και του απήγγειλε κατηγορίες για φόνο δευτέρου βαθμού. Σε ακρόαση σε Δικαστήριο στο Μαϊάμι, ένας δικαστής βρήκε πιθανή αιτία σε αυτή την υπόθεση και διέταξε ο ανήλικος δράστης να κρατηθεί για 21 ημέρες εν αναμονή της ακρόασης στις 2 Νοεμβρίου. Ο σύζυγος της γυναίκας, ο οποίος είναι οδηγός φορτηγού, έλειπε για δουλειές.

Ο Eddie Rodriguez, στέλεχος της αστυνομίας όπου διαπράχθηκε το έγκλημα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφος. «Δεν μπορούμε να πούμε γιατί συνέβη αυτό. Μπορούμε να πούμε ότι τηλεφώνησε στο 911 και ομολόγησε τι έκανε. Από ό,τι καταλαβαίνω δεν υπήρξαν άλλες κλήσεις στο διαμέρισμα και οι άνθρωποι εδώ είπαν ότι ήταν καλό παιδί και από όσο ξέρουμε δεν υπήρχαν προβλήματα ψυχικής υγείας. Απλώς δεν ξέρουμε γιατί το έκανε αυτό. Αυτό είναι αποκαρδιωτικό, ποτέ δεν θα φανταζόμουν κάτι τέτοιο, ένα 13χρονο παιδί να σκοτώνει τη μητέρα του. Είναι μια θλιβερή ιστορία».  

Σε εξέλιξη η αστυνομική έρευνα για τον φόνο της 39χρονης μητέρας

Μια γειτόνισσα του θύματος, η Marianella Lafaurie, είπε στους δημοσιογράφους: «Ζούσε εκεί με ένα παιδί που ήταν 13 ετών. Ήταν μέλος μιας κανονικής οικογένειας. Δεν είχα ξαναδεί τσακωμό ή αστυνομία εκεί πριν. Αυτή είναι μια πολύ ήρεμη περιοχή. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο πολλούς αστυνομικούς τριγύρω».

Σε μια δήλωση, η Teresa Santalo, η Διευθύντρια του Γυμνασίου της Ακαδημίας Imater, επιβεβαίωσε ότι ο έφηβος ήταν μαθητής του σχολείου. «Λυπούμαστε βαθιά για αυτό το τραγικό περιστατικό. Καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα, δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες αυτήν τη στιγμή. Η καρδιά και οι προσευχές μας είναι στην οικογένεια». 

Με πληροφορίες από CBS News

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ