Κοσμος

Εκτός νόμου έθεσε η Γερμανία άλλη μια νεοναζιστική σέκτα - Έφοδοι σε διαμερίσματα και γραφεία

Η ακροδεξιά οργάνωση στρατολογούσε παιδιά - Δολοφόνος μεταξύ των μελών της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία: Η κυβέρνηση έθεσε εκτός νόμου τη ρατσιστική -εθνικιστική οργάνωση Artgmeinschaft - Μεγάλη επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων από τα ξημερώματα.
Εκτός νόμου τέθηκε στη Γερμανία η ακροδεξιά οργάνωση Artgemeinschaft © EPA/Ronald Wittek

Γερμανία: Η κυβέρνηση έθεσε εκτός νόμου τη ρατσιστική -εθνικιστική οργάνωση Artgmeinschaft - Μεγάλη επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων από τα ξημερώματα.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας έθεσε σήμερα εκτός νόμου τη ρατσιστική - εθνικιστική οργάνωση Artgemeinschaft, κάνοντας λόγο για «ακροδεξιά οργάνωση, κατά της διεθνούς κατανόησης και της συνταγματικής τάξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν η Ραδιοτηλεόραση Βόρειας Γερμανίας και Δυτικής Γερμανίας NDR και WDR, από τα ξημερώματα ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διενεργούν έρευνα σε διαμερίσματα, γραφεία και αυτοκίνητα 39 στελεχών της οργάνωσης σε τουλάχιστον δέκα κρατίδια, κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία και συλλέγουν αποδείξεις.

Η οργάνωση υπάρχει από το 1951, όταν την ίδρυσε ο ναζιστής Βίλχελμ Κούσεροφ και οι αρχές εκτιμούν ότι έχει 150 μέλη, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, αλλά και παιδιά, καθώς στόχος ήταν η προσέλκυση οικογενειών.

Ο «σκληρός» πυρήνας της «Artgemeinschaft» αποτελείται από περίπου 40 άτομα και υπάρχουν οκτώ περιφερειακές ομάδες και «κύκλοι φίλων».

Τα παιδιά των μελών της ομάδας ανατρέφονται σύμφωνα με παγανιστικά ήθη και γερμανικές-τευτονικές παραδόσεις, ενώ κεντρικό σημείο αναφοράς αποτελούν η θεωρία του Δαρβίνου και οι αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας.

Τα μέλη θεωρούν ότι προστατεύουν μια σκανδιναβογερμανική φυλή, ανώτερη από όλες τις άλλες.

«Με αυτόν τον τρόπο συνδέονται άμεσα με τη φυλετική θεωρία του Γ' Ράιχ», επισήμανε η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία.

Μεταξύ των μελών της οργάνωσης ήταν και ο νεοναζί Στέφαν Ερνστ, ο οποίος το 2019 δολοφόνησε τον περιφερειάρχη του Κάσελ Βάλτερ Λύμπκε και εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ