- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Σολτς καλεί σε νέες διπλωματικές προσπάθειες για την ειρήνευση στην Ουκρανία
Μία εβδομάδα μετά τις συνομιλίες στην Σαουδική Αραβία
Πόλεμος Ουκρανία: Ο Ολαφ Σολτς καλεί σε νέες διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνευση
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς προέτρεψε σε νέες διπλωματικές προσπάθειες για την ειρήνευση στην Ουκρανία, μία εβδομάδα μετά τις συνομιλίες για το θέμα στην Σαουδική Αραβία.
Εκπρόσωποι από σαράντα περίπου χώρες, ανάμεσά τους η Κίνα, η Γερμανία, η Ινδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, συμμετείχαν στις 5 Αυγούστου στην συνάντηση της Τζέντα στην οποία δεν προσεκλήθη η Ρωσία.
«Είναι λογικό για μας να συνεχίσουμε τις συνομιλίες αυτές, διότι αυξάνουν την πίεση επί της Ρωσίας ώστε να αντιληφθεί ότι έχει πάρει κακό δρόμο και ότι θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της και να κάνει δυνατή την ειρήνη», δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος στην ετήσια καλοκαιρινή του συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
Ο Ολαφ Σολτς χαρακτήρισε τις συνομιλίες που έγιναν σε επίπεδο συμβούλων Εξωτερικής Πολιτικής, τόσο στην Τζέντα πρόσφατα, όσο και στην Κοπεγχάγη τον Ιούνιο, «πολύ σημαντικές» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι παρά η αρχή».
Πώς σχολίασαν την σύνοδο Ουκρανία και Ρωσία
Η Ουκρανία δήλωσε ικανοποιημένη από την σύνοδο της Σαουδικής Αραβίας, κατά την διάρκεια της οποίας επεδίωξε να κερδίσει υποστήριξή απέναντι στο ειρηνευτικό της σχέδιο εκ δέκα σημείων, που περιλαμβάνει την πλήρη απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από το έδαφός της.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι μία ειρηνική διευθέτηση δεν είναι δυνατή παρά μόνο αν οι Ουκρανοί καταθέσουν τα όπλα.
Το Κίεβο έχει ζητήσει επανειλημμένως από το Βερολίνο πυραύλους Cruise Taurus μακρού βεληνεκούς για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων των ουκρανικών δυνάμεων, αλλά η Γερμανία δεν έχει ικανοποιήσει μέχρι στιγμής το αίτημα φοβούμενη ότι οι πύραυλοι αυτοί θα φθάσουν μέχρι το ρωσικό έδαφος κλιμακώνοντας την σύρραξη.
Ο Ολαφ Σολτς επανέλαβε στην σημερινή του συνέντευξη ότι η Γερμανία είναι ο δεύτερος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ.
Αλλά σε ό,τι αφορά τους πυραύλους Taurus απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια.«Οπως και το παρελθόν, θα εξετάσουμε με μεγάλη προσοχή κάθε απόφαση, όποια είναι εφικτή, όποια έχει νόημα, ποια μπορεί να είναι η συμβολή μας», είπε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Για «πληγές του Φαραώ» κάνουν λόγο οι κάτοικοι
Οι καταγγελίες συγγενών και οι πληροφορίες για ρωσικά δίκτυα στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και άλλες πόλεις
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά δεξαμενόπλοιων
Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι εξ επαφής έξω από εστιατόριο
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.