- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
To «Bawaal»του Μπόλιγουντ κατηγορείται για ευτελισμό του Ολοκαυτώματος
Το Κέντρο Simon Wiesenthal (SWC) ζητάει από το Amazon Prime να την αποσύρει
Μπόλιγουντ: Η ταινία «Bawaal» κατηγορείται για ευτελισμό του Ολοκαυτώματος
Η ταινία του Μπόλιγουντ, «Bawaal», κατηγορήθηκε ότι ευτελίζει τη δολοφονία εκατομμυρίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος με διαλόγους και μια ιστορία που χρησιμοποιεί τα στρατόπεδα των Ναζί για τα περιγράψει τα προβλήματα των σχέσεων.
Η ταινία προκάλεσε αντιδράσει και ώθησε μια ομάδα εβραϊκών δικαιωμάτων να ζητήσει την απομάκρυνσή της από τις πλατφόρμες ταινιών.
Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Simon Wiesenthal (SWC) ζήτσε την Τρίτη την Amazon Prime να καταργήσει το «Bawaal» λόγω της «παράξενης χρήσης του Ολοκαυτώματος για να εξυπηρετήσει την πλοκή».
Η ταινία, την οποία σκηνοθετεί ο Ινδός σκηνοθέτης, Nitesh Tiwari, και πρωταγωνιστούν οι γνωστοί ηθοποιοί Janhvi Kapoor και Varun Dhawan, αφηγείται την ιστορία ενός ναρκισσιστή καθηγητή ιστορίας που ντρέπεται για την επιληψία της συζύγου του. Ταξιδεύουν στην Ευρώπη σε εξέχουσες τοποθεσίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπου η αγάπη τους βαθαίνει.
Το τρέιλερ του «Bawaal», το οποίο χρησιμοποιεί την ετικέτα «Κάθε ιστορία αγάπης έχει τον δικό της πόλεμο», περιλαμβάνει μια σκηνή φαντασίας όπου οι χαρακτήρες του είναι παγιδευμένοι σε έναν θάλαμο αερίων.
Σε μια άλλη σκηνή της ταινίας, ο πρωταγωνιστής λέει: «Κάθε σχέση περνάει από το Άουσβιτς τους».
«Το Άουσβιτς δεν είναι μεταφορά. Είναι το παράδειγμα της ικανότητας του ανθρώπου για το κακό», δήλωσε Διευθυντής της Παγκόσμιας Κοινωνικής Δράσης του SWC, Ραβίνος Abraham Cooper. «Ο Nitesh Tiwari, ευτελίζει τη μνήμη 6 εκατομμυρίων δολοφονημένων Εβραίων και εκατομμυρίων άλλων που υπέφεραν από τα χέρια του γενοκτονικού καθεστώτος του Χίτλερ».
Στο μεταξύ, η ταινία δεν έτυχε καλής υποδοχής στην Ινδία, με πολλούς να της δίνουν κακές κριτικές. Μία από τις κορυφαίες αγγλόφωνες εφημερίδες της Ινδίας, η Hindustan Times, την χαρακτήρισε «την πιο αναίσθητη ταινία της χρονιάς μέχρι στιγμής».
Πάντως, ο δημιουργός της ταινίας, Nitesh Tiwari απάντησε λέγοντας πως «Δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεση. Ποτέ δεν θα ήταν πρόθεσή μου να είμαι αναίσθητος».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Οι διαδηλωτές ζητούν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και οι συναυλίες του Βρετανού Εντ Σίραν
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ανοιχτά ότι στόχος της είναι η αλλαγή κυβέρνησης στην Αβάνα
Οι επόμενες εκλογές στην Ισπανία προβλέπονται το αργότερο για τον Αύγουστο του 2027
Νέα επιχείρηση βομβαρδισμών στο Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη λειτουργία του ποντίφικα
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Σι Τζινπίνγκ και τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, έπειτα από έξι χρόνια διαμονής στις ΗΠΑ
Η στεγαστική επισφάλεια των ηλικιωμένων που αναδεικνύεται σε νέα πρόκληση για τις ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής προστασίας
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.