Κοσμος

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νετανιάχου: Περάσαμε στη δεύτερη φάση του πολέμου - Όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα είναι υποκριτές
Νετανιάχου: Περάσαμε στη δεύτερη φάση του πολέμου - Όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα είναι υποκριτές © EPA/ ABIR SULTAN

Ισραήλ: Μικρή περιπέτεια υγείας για τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία, σύμφωνα με τοπικα μέσα ενημέρωσης.

Ο 73χρονος Νετανιάχου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Sheba στο Τελ Χασόμερ, κοντά στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με σύντομη ανακοίνωση του γραφείου του. Το Ισραήλ βρίσκεται σε συνθήκες καύσωνα αυτό το σαββατοκύριακο.

Οι γιατροί που εξέτασαν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ δεν βρήκαν κάτι το ανησυχητικό και η πρώτη εκτίμησή τους είναι ότι πάσχει από αφυδάτωση, ανακοίνωσε το γραφείο του. Πάντως, συνέστησαν να υποβληθεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε μια σειρά εξετάσεων ρουτίνας.

Ο 73χρονος Νετανιάχου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Sheba, που βρίσκεται στην πόλη Τελ Χασομέρ, κοντά στην εξοχική κατοικία του στην Καισάρεια, όταν αισθάνθηκε «ελαφριά ζάλη», η οποία αποδόθηκε σε αφυδάτωση. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, είχε τις αισθήσεις του και περπάτησε μόνος του μέχρι τα επείγοντα.

Το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 μετέδωσε ότι ο Νετανιάχου αισθάνθηκε πόνο στο στήθος, όμως αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε.

Ο Νετανιάχου είναι σε καλή κατάσταση, δεν θα υποβληθεί σε αναισθησία και δεν υπάρχουν συζητήσεις για παράδοση της εξουσίας. 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε αισθανθεί αδιαθεσία στη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής του Γιομ Κιπούρ στις αρχές Οκτωβρίου και είχε νοσηλευτεί για λίγες ημέρες.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν ποιος θα αντικαθιστούσε τον Νετανιάχου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το 2006, όταν ο τότε πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, τον διαδέχτηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Εχούντ Ολμέρτ. Σήμερα, όταν ο Νετανιάχου ταξιδεύει στο εξωτερικό, τον αντικαθιστά ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιάριβ Λεβίν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ