Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζεφ Μπέζος δημιουργούν ταμείο για τον Αμαζόνιο
Για την υποστήριξη της επέκτασης και της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών
Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζεφ Μπέζος δημιουργούν ταμείο για τον Αμαζόνιο - Για την υποστήριξη της επέκτασης και της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών
Το Protecting Our Planet (POP) Challenge ανακοίνωσε τη νέα του συνεργασία με την κυβέρνηση της Βραζιλίας για να επενδύσει 200 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της επέκτασης και της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών και των αυτόχθονων περιοχών της Βραζιλίας.
Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η δωρεά 200 εκατομμυρίων δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τη Βραζιλία να επιτύχει μηδενική αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο και να επιταχύνει τη μετάβαση της χώρας της Νότιας Αμερικής σε μια βιώσιμη και πράσινη οικονομία.
Ο νέος συνασπισμός συνεργάζεται στενά με τα υπουργεία Περιβάλλοντος της Βραζιλίας και Ιθαγενών Λαών του Αμαζονίου και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Re:wild conservation του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και το Bezos Earth Fund του Τζεφ Μπέζος.
«Εμπνεόμαστε από τους φιλόδοξους στόχους της Βραζιλίας για την προστασία του Αμαζονίου, ενός από τα πιο σημαντικά μέρη για την άγρια ζωή στον πλανήτη, και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες μέσω του Protecting Our Planet Challenge», δήλωσε ο ΝτιΚάπριο.
Η δέσμευση αποσκοπεί στη διασφάλιση μηδενικής αποψίλωσης των δασών στον Αμαζόνιο, τη διαφύλαξη 145 εκατομμυρίων στρεμμάτων ακαθόριστων δημόσιων εκτάσεων του Αμαζονίου, την ενίσχυση της διαχείρισης των υφιστάμενων προστατευόμενων περιοχών και των δικαιωμάτων των αυτόχθονων πληθυσμών, καθώς και την καταπολέμηση τόσο της αποψίλωσης των δασών σε προστατευόμενες περιοχές των ιθαγενών όσο και της κοπής δασών για τη δημιουργία βοσκοτόπων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Η υπόθεση της Βενεζουέλας, οι ενέργειες των ΗΠΑ και η σημασία όλων αυτών για τη χώρα μας
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ μιλά για αποικιακή κληρονομιά, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Ιράν και αιχμές προς Ευρώπη και ΗΠΑ
Η αυτοαποκαλούμενη «βρομερή αριστερά», η anti-woke και αντι-ελίτ
Η Κομισιόν καταγγέλλει παραβίαση του εμπορικού deal και εξετάζει αντίμετρα ύψους 93 δισ. ευρώ
Προσφυγικοί καταυλισμοί, σκληρές μαρτυρίες και ο άμεσος κίνδυνος του υποσιτισμού
Το κορίτσι περιφερόταν μόνο του ανάμεσα στα συντρίμμια
Με αναρτήσεις AI ο Τραμπ εμφανίζει τη Γροιλανδία και τον Καναδά ως αμερικανικά εδάφη
Οικογένειες δίνουν δείγμα DNA για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται στους νεκρούς
Το μήνυμα που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το έγγραφο που εστάλη στις χώρες που έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.