- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για εμπορία ανθρώπινων οργάνων διώκεται ο διευθυντής του νεκροτομείου της Ιατρικής του Χάρβαρντ
Κατηγορίες για συμμετοχή σε «εθνικό κύκλωμα»
ΗΠΑ: Δίωξη για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων και λειψάνων κατά του διευθυντή του νεκροτομείου της σχολής ιατρικής του Χάρβαρντ
Ο διευθυντής του νεκροτομείου της σχολής ιατρικής του αμερικανικού πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η σύζυγός του και άλλα τέσσερα πρόσωπα κατηγορούνται από τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων και λειψάνων.
«Μερικά εγκλήματα είναι αδύνατο να κατανοηθούν», δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην Πενσιλβάνια, ο Τζέραρντ Κάραμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου που γνωστοποιεί τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών στον Σέντρικ Λοτζ, 55 ετών, και στη σύζυγό του Ντενίζ Λοτζ, 63 ετών.
Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, το ζευγάρι και άλλα τέσσερα πρόσωπα διώκονται μεταξύ άλλων για «συνέργεια στην κλοπή και την παράνομη μεταφορά κλεμμένων ειδών», αναφέρει το δελτίο Τύπου, που επιβεβαιώνει πληροφορίες της Boston Globe, της εφημερίδας της Νέας Αγγλίας, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Οι Λοτζ κι ένα ακόμη πρόσωπο, η Κατρίνα Μακλίν, 44 ετών, από τη Μασαχουσέτη, συνελήφθησαν χθες Τετάρτη, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.
Οι κατηγορίες για συμμετοχή σε «εθνικό κύκλωμα»
Ο Σέντρικ Λοτζ, διευθυντής ως τον Μάιο του νεκροτομείου της σχολής ιατρικής του Χάρβαρντ, κατηγορείται πως αποτελούσε από το 2018 ως το 2022 μέλος «εθνικού κυκλώματος (...) που αγόραζε και πούλαγε ανθρώπινα λείψανα κλεμμένα από το Χάρβαρντ και νεκροτομείο του Άρκανσο», σύμφωνα με την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη. Ο διευθυντής του νεκροτομείου του πανεπιστημίου, που συγκαταλέγεται στα αρχαιότερα των ΗΠΑ και βρίσκεται κοντά στη Βοστόνη, «έκλεβε όργανα και άλλα τμήματα πτωμάτων που είχαν δωριστεί στην επιστήμη, για την ιατρική έρευνα και μόρφωση, πριν από την αποτέφρωσή τους».
«Η κλοπή και η εμπορία ανθρωπίνων λειψάνων πλήττει την ίδια την ουσία του τι μας κάνει ανθρώπινα όντα», έκρινε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Κάραμ, καταγγέλλοντας τις «ειδεχθείς» και «φρικιαστικές» πράξεις της ομάδας και υποσχόμενος πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τα «θύματα» και τους οικείους τους.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έδωσαν στη δημοσιότητα, υπό τον τίτλο «Μια αποτροπιαστική προδοσία», οι πρυτάνεις των σχολών ιατρικής του Χάρβαρντ, ο Τζορτζ Ντάλι και ο Έντουαρντ Χάντερτ, αναφέρουν ότι με «φρίκη» ενημερώθηκαν ότι «κάτι προκαλεί τόσο μεγάλη ταραχή μπόρεσε να γίνει στο πανεπιστήμιο» που «είναι αφοσιωμένο στην περίθαλψη και στην υπηρεσία» των ανθρώπων.
Ο κ. Λοτζ απολύθηκε στις αρχές Μαΐου από το ίδρυμα και οι αρχές «θεωρούν πως έδρασε χωρίς τη βοήθεια οποιοδήποτε» στο πανεπιστήμιο, διευκρίνισαν, ενώ τόνισαν πως τα υπόλοιπα πρόσωπα που διώκονται στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση δεν είχαν «καμιά σχέση με το Χάρβαρντ»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Το παιδί-θαύμα που έχει πάθος για τη μηχανική και τα μαθηματικά
Γυναίκες κατηγορούνται ότι παγιδεύουν συναισθηματικά νεοσύλλεκτους, ώστε να καταστούν νόμιμοι κληρονόμοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.