- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μάρτιν Σκορσέζε συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και ανακοίνωσε ταινία για τον Ιησού
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του διάσημου σκηνοθέτη με τον ποντίφικα στο Βατικανό
Μάρτιν Σκορσέζε: Ο διάσημος σκηνοθέτης συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό και ανακοίνωσε ότι θα γυρίσει μια ταινία για τον Ιησού.
Ο Μάρτιν Σκορσέζε βρίσκεται σε περιοδεία στην Ιταλία μετά τη συμμετοχή του στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και το Σαββατοκύριακο ο σκηνοθέτης συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και ανακοίνωσε ότι θα γυρίσει μια ταινία για τον Ιησού.
«Απάντησα στην έκκληση του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μόνο τρόπο που ξέρω: πλάθω και γράφω σενάριο για μια ταινία για τον Ιησού», ανακοίνωσε ο Σκορσέζε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Βατικανό, σύμφωνα με αναφορές στα ιταλικά ΜΜΕ. «Και πρόκειται να αρχίσω να το κάνω», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να είναι η επόμενη ταινία του.
Πριν από την παρακολούθηση του συνεδρίου με τίτλο «Η παγκόσμια αισθητική της καθολικής φαντασίας», ο Σκορσέζε και η σύζυγός του Έλεν Μόρις συναντήθηκαν με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, σύμφωνα με το Variety.
Το συνέδριο οργανώθηκε από την ιησουιτική έκδοση La Civiltà Cattolica και το πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν. Ο Αντόνιο Σπαντάρο, εκδότης του θρησκευτικού περιοδικού δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια άτυπης συνομιλίας του με τον σκηνοθέτη ο Μάρτιν Σκορσέζε έκανε αναφορά στις ταινίες του και σε προσωπικά ανέκδοτα και εξήγησε «ότι τον συγκίνησε η έκκληση του Αγίου Πατέρα "επιτρέψτε μας να δούμε τον Ιησού"».
Όσον αφορά τις κινηματογραφικές αναφορές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Σκορσέζε ανέφερε τον θαυμασμό του για το «Το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο» του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Ο Μάρτιν Σκορσέζε μίλησε επίσης για το νόημα του δικού του έπους του 1988 «Ο Τελευταίος Πειρασμός του Χριστού» και «το επόμενο βήμα στην έρευνά του για τη μορφή του Ιησού» όπως παρουσιάστηκε από το μικρότερης κλίμακας δράμα του 2016 «Σιωπή» σχετικά με τη δίωξη των Χριστιανών Ιησουιτών στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα. Η ταινία προβλήθηκε το 2016 στο Βατικανό.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο πρώτος Ιησουίτης Πάπας και είναι γνωστό ότι εντάχθηκε στο τάγμα των Ιησουιτών ελπίζοντας να γίνει ιεραπόστολος στην Ιαπωνία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
«Θα κατεβούμε και θα αρχίσουμε να σκάβουμε με βαριά μηχανήματα»
Θεωρεί ότι η δημοσιότητα θα επηρεάσει την αμεροληψία των ενόρκων
Kρίνοντας ότι δεν ήταν «κατάλληλη στιγμή»
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.