- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένοχος ο γερουσιαστής που προσπάθησε να αφαιρέσει το νεφρό νεαρού και να το μεταμοσχεύσει στην κόρη του
Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών ο Νιγηριανός Ίκε Εκουερεμάντου
Βρετανία: Σε κάθειρξη 9 ετών και 8 μηνών καταδικάστηκε ο Νιγηριανός γερουσιαστής που επιχείρησε να πάρει το νεφρό νεαρού για να το μεταμοσχεύσει στην κόρη του.
Σε κάθειρξη εννέα ετών και οκτώ μηνών καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Λονδίνου ο 60χρονος Νιγηριανός γερουσιαστής Ίκε Εκουερεμάντου επειδή επιχείρησε να μεταμοσχεύσει στην κόρη του το νεφρό ενός νεαρού άνδρα, εν αγνοία του τελευταίου.
Ο γερουσιαστής, η σύζυγός του Μπιατρίς και ένας γιατρός που έπαιξε τον ρόλο μεσολαβητή, κρίθηκαν ένοχοι τον Μάρτιο στην κατηγορία ότι οργάνωσαν τη μεταφορά του θύματος στο Λονδίνο. Ο 21χρονος άνδρας από το Λάγκος ήταν πλανόδιος πωλητής και του είχαν υποσχεθεί ότι θα του έβρισκαν δουλειά στη Βρετανία. Η Μπιατρίς Εκουερεμάντου καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξι μηνών και ο γιατρός Ομπίνα Ομπέτα σε κάθειρξη 10 ετών.
Και οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν αντιμέτωποι με την ποινή των ισοβίων. Κρίθηκαν ένοχοι με βάση τη βρετανική νομοθεσία περί σύγχρονης δουλειάς. Ήταν η πρώτη φορά που ο νόμος αυτός εφαρμόστηκε σε μια υπόθεση παράνομης μεταμόσχευσης.
«Όλοι σας παίξατε κάποιο ρόλο σε αυτό το αξιοκατάκριτο εμπόριο», είπε ο δικαστής Τζέρεμι Τζόνσον ανακοινώνοντας την απόφασή του, την οποία οι κατηγορούμενοι άκουσαν ανέκφραστοι. «Το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων είναι μια μορφή δουλείας. Οι άνθρωποι και τα όργανά τους αντιμετωπίζονται σαν υλικά που μπορούν να πουληθούν και να αγοραστούν», σχολίασε.
Η κόρη του ζεύγους, η 25χρονη Σόνια, αθωώθηκε. Ήταν παρούσα στο δικαστήριο σήμερα και χαιρέτισε από μακριά τους γονείς της ενώ οι αστυνομικοί τους απομάκρυναν από την αίθουσα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.