- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Η Τουρκία κάνει δώρο στο Μεξικό κουτάβι έναντι του σκύλου που χάθηκε στις έρευνες μετά τους φονικούς σεισμούς
Θα ενταχθεί στη μονάδα ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών του στρατού
Τουρκία: Δώρο στο Μεξικό ένα κουτάβι μετά τη συμβολή σκύλου στις έρευνες για επιζώντες στα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς
Σε ειδική τελετή ο στρατός του Μεξικού καλωσόρισε την Τετάρτη (4.5) το νέο μέλος του: ένα κουτάβι -δώρο από την Τουρκία- που θα εκπαιδευτεί για να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Η Τουρκία προχώρησε σε αυτήν την κίνηση μετά τον θάνατο ενός λυκόσκυλου του στρατού του Μεξικού που επιχειρούσε στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γερμανικός ποιμενικός, ηλικίας τριών μηνών, θα ενταχθεί στη διάσημη διεθνώς μονάδα ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών του στρατού του Μεξικού που αναπτύσσεται για τον εντοπισμό επιζώντων σε μια χώρα επιρρεπή σε σεισμούς και φυσικές καταστροφές. Το κουτάβι, με μαύρο και καφέ τρίχωμα, όρθια αυτιά και υπερμεγέθεις πατούσες, βαφτίστηκε «Αρκαντάς» («φίλος», στα τουρκικά) έπειτα από ψηφοφορία που έγινε ψηφιακά. Τον Αρκαντάς θα αναλάβει ο εκπαιδευτής που φρόντιζε τον Προτέο, τον σκύλο που έχασε τη ζωή του ενώ συμμετείχε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία, διευκρίνισε ο μεξικανικός στρατός.
Το Μεξικό έστειλε σωστικά συνεργεία στην Τουρκία μετά τον σεισμό 7,8 βαθμών του Φεβρουαρίου, που προκάλεσε τεράστια καταστροφή στην τουρκική και τη συριακή επικράτεια, με τουλάχιστον 54.000 νεκρούς στις δυο χώρες. Ο Προτέο, επίσης γερμανικός ποιμενικός, κηδεύτηκε νωρίτερα φέτος με στρατιωτικές τιμές στο Μεξικό.
Η υποδοχή του Αρκαντάς, στον οποίο είχαν φορέσει χακί κολάρο με μικροσκοπική μεξικανική σημαία, έγινε σε επίσημη τελετή σε στρατιωτική βάση στη μεξικανική πρωτεύουσα χθες. Το κουτάβι γάβγισε καθώς ακουγόταν ο εθνικός ύμνος, ενώ η νέα του αγέλη, στρατιώτες και σκύλοι, στεκόταν προσοχή. Εξ ονόματος του Αρκαντάς, το μεξικανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε μέσω Twitter «ευχαριστώ στους μεξικανούς φίλους μου που με υποδέχθηκαν με μεγάλη στοργή, υπόσχομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να γίνω σπουδαίος σκύλος έρευνας και διάσωσης».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Mediapart δημοσίευσε ιδιωτικά μηνύματα που αποδίδει στον ηγέτη της γαλλικής Ακροδεξιάς
Είχε συμμετάσχει σε ραδιοφωνική εκπομπή, καλώντας τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης
Η Τεχεράνη αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή
Καταγγελίες για ποινές - χάδι
Η Ματίλντε Σιρακουζάνο εξετάζει το ενδεχόμενο μήνυσης
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας φέρεται να έχει απορρίψει αρκετές προτάσεις
Η προειδοποίηση αφορά το Memorial Hall
Στο στόχαστρο του ο Μπάρακ Ομπάμα
Η ανάρτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο τίτλος της διατηρείται εφ’ όρου ζωής
Η 63χρονη δικηγόρος τιμήθηκε για τους αγώνες της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Από τη δημοσιογραφία και το BBC στη διεθνή επιτυχία
Το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης
Όταν ο βιαστής της εμφανίστηκε ως ο τέλειος σύντροφος
«Η αφόρητη ταλαιπωρία του παιδιού ήταν εμφανής» αναφέρεται στην απόφαση
Πώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός αναβάλουν τον χωρισμό
Ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν τετραπλασίασε τις έδρες του στο Σώμα
Καμία δεν έμαθε για τον θάνατο της άλλης
«Κανείς δεν πιστεύει ότι η αυτορρύθμιση αρκεί» υποστήριξε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.