Κοσμος

850 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο

Tα 150 εκατομμύρια ευρώ έφτανε η αξία τους - Σε καρτέλ ναρκωτικών παραπέμπει η κρυψώνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βενετία: Πάνω από 800 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο - Είχε αποπλεύσει από τη Βραζιλία - Πώς εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά από τις ιταλικές αρχές.
Περισσότερα από 800 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ εντοπίστηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο ανοιχτά της Βενετίας © Unsplash

Βενετία: Πάνω από 800 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο - Είχε αποπλεύσει από τη Βραζιλία - Πώς εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά από τις ιταλικές αρχές

Περισσότερα από 800 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ελληνόκτητο πλοίο.

To πλοίο βρισκόταν, και παραμένει από την Πέμπτη, αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Βενετίας, ενώ είχε αποπλεύσει από το Σάντος της Βραζιλίας.

Ο τρόπος με τον οποίο ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά στο πλοίο παραπέμπει σε συνήθη πρακτική των καρτέλ ναρκωτικών, που, με τη βοήθεια δυτών, κρύβουν τα ναρκωτικά στα ύφαλα, χωρίς να το γνωρίζουν τα μέλη του πληρώματος ή οι διαχειριστές.

Κανένας από τους ναυτικούς του πλοίου, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα TradeWinds που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, δεν έχει συλληφθεί, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από δύτες για λογαριασμό των ιταλικών αρχών, επιμελώς συσκευασμένα σε πλαστικό, σε 570 δέματα, μέσα σε αγωγούς εξαερισμού, ενώ το συνολικό βάρος τους έφτανε τα 850 κιλά. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ