Πολιτικη & Οικονομια

Δύο οι καταθέσεις από την Ελένη Χρονοπούλου

Γιατί δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία ο Αλέξης Γεωργούλης

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης
© European Union 2019 / Marc DOSSMANN

Υπόθεση Γεωργούλη: Οι δύο καταθέσεις της Ελένης Χρονοπούλου, η νέα ανακοίνωση της πλευράς του ευρωβουλευτή και οι αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Δύο φορές έχει προσέλθει για κατάθεση η Ελένη Χρονοπούλου, η γυναίκα που κατήγγειλε για βιασμό και πρόκληση σωματικών βλαβών τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη κατάθεση δόθηκε από την καταγγέλλουσα τον Ιανουάριο του 2020. Σε αυτήν, η κ. Χρονοπούλου δεν έδωσε στις αρχές το όνομα του πολιτικού. 

Σύμφωνα με το Star, αυτό έγινε επειδή αν έδινε το όνομα εκείνη τη στιγμή τότε ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής θα έπρεπε να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου λόγω του συγκεκριμένου αδικήματος. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η δεύτερη κατάθεση έγινε τον Μάιο του 2020. Η Ελένη Χρονοπούλου έδωσε το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη, όμως ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να συλληφθεί καθώς είχε περάσει η διαδικασία του αυτοφώρου. Η δικογραφία περιέχει τα ιατρικά έγγραφα από το νοσοκομείο των Βρυξελλών που προσκόμισε η Ελένη Χρονοπούλου. 

Ο Α. Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες και συνδέει την υπόθεση με τις εκλογές

Ο Αλέξης Γεωργούλης μέσω νέας ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι δικηγόροι του, συνδέει την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού με πολιτικά κίνητρα ενόψει των εκλογών.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη», αναφέρουν οι δικηγόροι του και προσθέτουν: «ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις τρία χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Γεωργούλης επιθυμεί να γίνει η άρση της ασυλίας νωρίτερα και εκτιμάται ότι οι διαδικασίες θα επισπευστούν. Μέχρι, ωστόσο, να αρθεί η ασυλία του δεν θα έχει πρόσβαση στη δικογραφία.

Και άλλες καταγγελίες κατά του Αλέξη Γεωργούλη

Και άλλες φέρεται να είναι οι καταγγελίες για τη συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη σε συνεργάτες του. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από την αρχή της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο, τουλάχιστον πέντε άτομα που εργάστηκαν στο γραφείο του φέρονται να αποχώρησαν λόγω της κακής συμπεριφοράς του.

Σύμφωνα με μαρτυρία, υπήρξε καταγγελία σε αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για εργασιακή κακομεταχείριση από συνεργάτη του περίπου στην αρχή της θητείας του, αποκαλύπτοντας ότι ο Γεωργούλης «έβριζε και είχε εξάρσεις».

Υπόθεση Γεωργούλη: Αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν σε αναρτήσεις για την υπόθεση Γεωργούλη και την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης, που βρήκε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Μετά την ανάρτηση και τη συγγνώμη της Ζωής Βαρέλη - Στεφανίδη, αλλά και τη διαγραφή του Βασίλη Μίγα, δύο ακόμη υποψήφιοι φαίνεται ότι έχουν προχωρήσει σε «σχολιασμό» της υπόθεσης. 

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊταρτζή, σε ανάρτησή της ανέφερε πως «πρώτοι εμείς καταδικάζουμε την παρενόχληση των γυναικών… αν όμως είναι στημένο γεγονός ακριβώς πριν τις εκλογές; Τότε;». Για την εν λόγω ανάρτηση, μάλιστα, έχει εκδώσει ανακοίνωση και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο διερωτάται: «Μήπως ο κ. Τσίπρας αισθάνεται σήμερα την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την υποψήφια του κόμματος του; Αλήθεια τι είδους συναισθήματα του γεννώνται, διαβάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του, Βασίλη Μίγα; Και με τα θύματα και με τον οχετό».

anastasia_gaitartzi
nikopoulos
nikopoulos2
nikopoulos3

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο κ. Νικόπουλος θέλησε να διαγράψει τις αναρτήσεις του και σε νέο post ανέφερε: 

«Επειδή είδα σήμερα μία ανάλυση της βραβευμένης των γεγονότων που θεώρησε ότι αναρτήσεις μου προσβάλουν την καταγγέλλουσα τον Γεωργούλη, έχω να της πω πως πουθενά δεν προκύπτει τέτοια πρόθεση παρά μόνο στο βραβευμένο μυαλό της... Οι δυο αναρτήσεις είναι χιουμοριστικού περιεχομένου γενικού θέματος. Και η μια που εκφράζεται η απορία μου αν η παθούσα θα είναι υποψήφια στις εκλογές δεν αντιλαμβάνομαι γατί την προσβάλει. Μάλλον η βραβευμένη σκέψη της ανακαλύπτει προσβολές. Σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή απόψεων με φίλους μου την επομένη φορά θα τις στέλνουμε πρώτα για έγκριση παρ' ότι άφορα προσωπικές κουβέντες και δεν νομίζω ότι απαγορεύεται να έχουμε όποια άποψη ο καθένας νομίζει. Και προσπαθεί να προσδώσει κίνητρα σε μένα προδίδοντας έτσι και τη σκοπιμότητά της. Άλλωστε είναι γνωστή ως βραβευμένη δημοσιογράφος από το ίδρυμα Μπότση, και έχει μάθει πώς μπορεί να παραπληροφορεί δημιουργώντας με τη φαντασία της σενάρια. Σε κάθε περίπτωση την πληροφορώ αφού τόσο πολύ ενδιαφέρεται ότι πάντα ήμουν και είμαι με τα θύματα όταν προκύπτει τέτοιο θέμα βιασμού και βιαιοπραγίας... Αναρωτιέμαι όμως αν θα μπορέσει να βάλει και τις απόψεις μου σε απάντηση των όσων εφηύρε το μυαλό της. Άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν διακατέχεται από δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά πάντα θέλω να ελπίζω ότι όλοι μας αλλάζουμε. Πάντως παρ ότι απαξιώ να διαβάζω ειδήσεις και σχόλια της συγκεκριμένης γιατί δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον δημοσιογραφικό αναγκάστηκα να σπαταλήσω χρόνο γιατί θεώρησα ότι με προσβάλει αφενός και να αναδείξω τη σκοπιμότητα της αφετέρου».
Όταν η Ζωή Βαρέλη - Στεφανίδη χαρακτήριζε την Ουκρανία «χώρα - πόρνη των Αμερικάνων»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Βαρέλη - Στεφανίδη, αρκετό καιρό απασχολήσει τον Τύπο για την υπόθεση Γεωργούλη και την ανάρτηση για την οποία έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη, είχε χαρακτηρίσει –και πάλι στο Twitter– την Ουκρανία «χώρα-πόρνη των Αμερικάνων». 

Όπως καταγγέλλει ο γνωστός ελληνο-ουκρανός δημοσιογράφος πριν λίγο καιρό ονόμαζε τη μαρτυρική χώρα του που δέχτηκε τη ρωσική εισβολή «Ουκρανία: Μία χώρα - πόρνη των Αμερικάνων και από τις πιο φτηνά εξαγορασμένες».

Ο Κώστας Ονισέσκο σημειώνει στην ανάρτησή του, παραθέτοντας το screenshot της δημοσίευσης της κ. Βαρέλη - Στεφανίδη. «Συγγνώμη φίλοι μου, προσπαθώ όσο μπορώ να μην ανακατεύομαι με τα πολιτικά πριν τις εκλογές αλλά ορισμένες φορές σκάω: Είναι αυτό λόγια υποψήφιου βουλευτή κόμματος που επιδιώκει την εξουσία; Ότι και καλά θα την πάρετε την εξουσία, μετά τι; Ότι ο κύριος Τσίπρας –που ως πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί την Ουκρανία– θεωρεί ότι αν κερδίσει τις εκλογές θα μπορέσει να ξαναπάει – όταν στελέχη του κόμματός του εκφράζουν τέτοιες ακραίες ρατσιστικές θέσεις; Ότι δηλαδή τι; "Ας κερδίσω τώρα τις εκλογές με τον κάθε ακραίο μέσα στο κόμμα και μετά ας καεί το σύμπαν"; Πώς θα κάνετε εξωτερική πολιτική αν κερδίσετε;»

Μόλις εχθές, η Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Μακελειό που κάνει λόγο για «βρώμικη υπόθεση». Εκτός από τη δημοσίευση του πρωτοσέλιδου, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε και ένα δικό της σχόλιο, με το οποίο εκφράζει την πεποίθησή της ότι το δημοσίευμα μπορεί και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Συγγνώμη αλλά δεν είναι απίθανο να είναι έτσι» έγραψε στην ανάρτησή της.

Λίγη ώρα αργότερα, ζήτησε συγγνώμη για την τοποθέτησή της, σημειώνοντας: «Ζητώ συγγνώμη για την απαράδεκτη ανάρτησή μου. Αναγνωρίζω το λάθος μου και γι’ αυτό κατέβασα αμέσως τη σχετική ανάρτηση. Ως γυναίκα και μητέρα γυναικών απολογούμαι για τα συναισθήματα που το σοβαρό μου ατόπημα προκάλεσε».

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της αντιδρά για τις αναρτήσεις τόσο της κ. Βαρέλη - Στεφανίδη, όσο και της κ. Αναστασίας Γαϊταρτζή, σημειώνοντας ότι «σε ένα κανονικό κόμμα θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων», λόγω των αναρτήσεών τους για την υπόθεση Γεωργούλη. 

«Χθες, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τη γυναίκα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό, ταυτιζόμενη με ό,τι πιο ρυπαρό υπάρχει στον ελληνικό τύπο! Σήμερα, άλλη υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από μια τόσο σοβαρή καταγγελία, βλέπει “στημένο γεγονός”. Αλήθεια, πόση υποκρισία πρέπει να διαθέτουν για να ζητούν την ψήφο των πολιτών, μιλώντας για δικαιώματα και αξίες; Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, που η υποκρισία αποτελεί ταυτοτικό του στοιχείο» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ