Πολιτικη & Οικονομια

Η Ελένη Χρονοπούλου δηλώνει ότι κατήγγειλε τον Γεωργούλη για βιασμό την επομένη του συμβάντος

Η πρώτη της ανάρτηση μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελένη Χρονοπούλου
© Instagram / elchron

Υπόθεση Αλέξη Γεωργούλη: Η Ελένη Χρονοπούλου για την καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή

Η Ελένη Χρονοπούλου, η γυναίκα που προχώρησε σε καταγγελία κατά του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, προχώρησε στην πρώτη της ανάρτηση, μετά τη διαρροή του ονόματός της. Η κ. Χρονοπούλου κάνει γνωστό ότι κατήγγειλε στις βελγικές αρχές το 2020 τον ηθοποιό και πολιτικό για βιασμό και πρόσκληση σωματικών βλαβών

«Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για τον χειρισμό της υπόθεσης», σημειώνει σε ανάρτησή της στο Facebook η Ελένη Χρονοπούλου.

Σχετικά με τη διαρροή του ονόματός της, η κ. Χρονοπούλου σημειώνει ότι «έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου

Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.
Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.
Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.
Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.
Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.
Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.
Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται.

Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα...

Posted by Eleni Chronopoulou on Tuesday, April 18, 2023

Υπόθεση Γεωργούλη: «Ιατρικά έγγραφα επιβεβαιώνουν την καταγγελία»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Γεωργούλης μετά την επώνυμη καταγγελία στην οποία προχώρησε γυναίκα το 2020. Η αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζέφη Δημαδάμα, υποστήριξε σε δηλώσεις της ότι «υπάρχουν ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία»

Η κ. Δημαδάμα επανέλαβε τις κατηγορίες ότι το όνομα της καταγγέλλουσας διέρρευσε από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και είναι μία γυναίκα που έχει ένα καλό βιογραφικό, εργάζεται και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Αυτή τη στιγμή κατακρεουργείται, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για το θύμα. Αυτή η γυναίκα βιάζεται κάθε ώρα με τις διαρροές. Οι πληροφορίες που είχαμε είναι πως υπήρξε διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω πως κανένα κόμμα δεν βάζει την πολιτική του ταυτότητα πάνω από μία καταγγελία. Πρέπει να είμαστε όλοι αρωγοί και να είμαστε δίπλα στο θύμα. Υπάρχουν αρκετά Μέσα που έχουν μιλήσει για το βιογραφικό της έχουν πει το όνομα της. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν βαριά ποινικά αδικήματα και οι βελγικές Αρχές κάνουν μία ενδελεχή έρευνα, αν και καθυστερημένα», δήλωσε στο Mega η Ζέφη Δημαδάμα.

«Υπάρχουν παντού αυτά τα αδικήματα και υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Από όσο γνωρίζουμε υπάρχουν και κάποια ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας. Αναμένουμε και εμείς να δούμε την έκβαση της υπόθεσης. Δεν είναι θέμα κομματικής εκμετάλλευσης. Πρέπει να προστατέψουμε αυτή τη γυναίκα. Αυτό που βλέπω στα social media είναι ανθρωποφαγία», πρόσθεσε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crzxfzfxlv81)

Υπόθεση Γεωργούλη: Πληροφορίες ότι ο ιατροδικαστής έχει καταγράψει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο και το Mega, η καταγγελία έγινε από το θύμα το 2020, αλλά η καταγγέλλουσα δεν κατονόμασε εξαρχής τον Αλέξης Γεωργούλη. H καταγγέλλουσα φέρεται να είχε χτυπηθεί από τον ευρωβουλευτή και για αυτό πήγε σε φαρμακείο στις Βρυξέλλες, ώστε να της προφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Τότε, φαρμακοποιός της συνέστησε να μεταβεί σε ιατροδικαστική υπηρεσία για να της γίνουν εξετάσεις, με το θύμα να ακολουθεί τη συμβουλή.

Σύμφωνα με το Mega, από την ιατροδικαστική εξέταση καταγράφηκε κακοποίηση και διαπιστώθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η γυναίκα κατονόμασε τον Αλέξη Γεωργούλη όταν τον είδε να συμμετέχει στην καμπάνια για το #Metooμ τον Οκτώβριο του 2021. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ