Κοσμος

Ιστορική ληστεία στο αεροδρόμιο του Τορόντο - Χρυσός αξίας 15 εκατ. δολαρίων έκανε «φτερά»

Οι καναδικές Αρχές εξετάζουν κάθε πιθανότητα για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροδρόμιο
© Pexels

Καναδάς: Ιστορική ληστεία στο αεροδρόμιο του Τορόντο - Χρυσός αξίας 15 εκατ. δολαρίων έκανε «φτερά» - Οι καναδικές Αρχές εξετάζουν κάθε πιθανότητα για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων

Η αστυνομία του Καναδά ερευνά μια τεράστια ληστεία χρυσού στο διεθνές αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο, μια τοποθεσία που χρησιμοποιείται συχνά για τη μεταφορά χρυσού που εξορύσσεται στην επαρχία του Οντάριο.

Καναδοί αξιωματούχοι λένε ότι εκλάπη τη Δευτέρα 17 Απριλίου χρυσός και τιμαλφή αξίας πάνω από 20 εκατ. δολάρια Καναδά (15 εκατ. δολάρια).

Το εμπορευματοκιβώτιο του αεροσκάφους «υψηλής αξίας» έφτασε στο αεροδρόμιο το βράδυ και μεταφέρθηκε σε μια εγκατάσταση φύλαξης φορτίου. Η αστυνομία πιστεύει ότι εκεί έγινε η ληστεία.

Η κλοπή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες ληστείες στην ιστορία του Καναδά, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης ληστείας σιροπιού σφενδάμου του Καναδά το 2011 και το 2012, όταν 3.000 τόνοι σιροπιού αξίας 18,7 εκατ. δολαρίων εκλάπησαν από μια αποθήκη στο Κεμπέκ.

Ο επιθεωρητής της περιφερειακής αστυνομίας, Stephen Duivesteyn, δήλωσε ότι η ομάδα τους ερευνά «όλες τις παραμέτρους» και χαρακτήρισε το περιστατικό της Δευτέρας «μεμονωμένο» και «σπάνιο». Ακόμη, είπε ότι το εμπορευματοκιβώτιο του αεροσκάφους είχε μέγεθος περίπου 5 τετραγωνικά πόδια, αλλά αρνήθηκε να πει πόσο ζύγιζε.

Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν επίσης να πουν ποια αεροπορική εταιρεία έστειλε το φορτίο ή από πού είχε έρθει αυτό καθώς και τον προορισμό του.

Η εφημερίδα Toronto Sun ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η αστυνομία πιστεύει ότι εμπλέκονται ομάδες οργανωμένου εγκλήματος. Ο κ. Duivesteyn δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς κάτι τέτοιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ