- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Τουρκία κλείνει απροειδοποίητα τον εναέριο χώρο της σε αερομεταφορέα της Αρμενίας
Οι αντιδράσεις του προέδρου της εταιρείας
Τουρκία: Κλείνει απροειδοποίητα τον εναέριο χώρο της σε αερομεταφορέα της Αρμενίας - Οι αντιδράσεις του προέδρου της εταιρείας
Οι αρχές της Τουρκίας έκλεισαν απροειδοποίητα χθες Σάββατο τον τουρκικό εναέριο χώρο στην αρμενική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους FlyOne Armenia χωρίς καμιά προειδοποίηση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Armenpress, επικαλούμενο τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του αερομεταφορέα.
«Για λόγους ακατανόητους σ’ εμάς και χωρίς οποιαδήποτε διακριτή βάση, οι τουρκικές αρχές πολιτικής αεροπορίας ακύρωσαν την άδεια που είχε δοθεί στην αεροπορική εταιρεία FlyOne Armenia να εκτελεί πτήσεις προς την Ευρώπη μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου», κατήγγειλε ο Αράμ Ανανιάν, ο πρόεδρος της εταιρείας.
«Οι τουρκικές αρχές πολιτικής αεροπορίας εφάρμοσαν την ακύρωση χωρίς καμία ειδοποίηση εκ των προτέρων, φέρνοντας την αεροπορική εταιρεία μας και τους επιβάτες μας σε δύσκολη θέση», πρόσθεσε.
Η FlyOne Armenia, θυγατρική εταιρεία του μολδαβικού αερομεταφορέα FlyOne, άρχισε να εκτελεί πτήσεις τον Δεκέμβριο του 2021. Τον Φεβρουάριο του 2023, ο κ. Ανανιάν δήλωνε στο Armenpress πως η εταιρεία διέθετε στόλο πέντε αεροσκαφών Airbus και προσέφερε πτήσεις σε 14 προορισμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές και μεσανατολικές χώρες.
Η Τουρκία δεν έχει ούτε διπλωματικές, ούτε εμπορικές σχέσεις με την Αρμενία από τα χρόνια του 1990. Άγκυρα και Γερεβάν βρίσκονται σε διένεξη για τη σφαγή 1,5 Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915. Η Αρμενία μιλά για γενοκτονία, η Τουρκία, το κράτος που αποτελεί ιστορικό κληρονόμο των Οθωμανών, το αρνείται.
Όμως τον Φεβρουάριο, άνοιξε συνοριακό φυλάκιο –για πρώτη φορά έπειτα από 35 χρόνια– για να διέλθει η ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Αρμενία στα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη νότια Τουρκία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.