- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ρωσία στρέφεται ξανά κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αποσύροντας από τα Μπολσόι το μπαλέτο «Νουρέγιεφ»
Το καλλιτεχνικό έργο σχετίστηκε με την «προπαγάνδα μη παραδοσιακών αξιών»
Ρωσία: Το θέατρο Μπολσόι αποσύρει από το ρεπερτόριό του το μπαλέτο «Νουρέγιεφ» του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ λόγω του νόμου περί «προπαγάνδας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».
Η διεύθυνση του Κρατικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου Μπολσόι απέσυρε από το ρεπερτόριο του θεάτρου το μπαλέτο «Νουρέγιεφ» σε σκηνοθεσία του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ λόγω του νόμου περί «προπαγάνδας της ΛΟΑΤΚΙ». Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον γενικό διευθυντή του θεάτρου Μπολσόι, Βλαντιμίρ Ουρίν.
«Το έργο ‘Νουρέγιεφ’ αποσύρθηκε από το ρεπερτόριο σε σχέση με τον υπογεγραμμένο νόμο <...> ο οποίος ορίζει με απόλυτη σαφήνεια τα ζητήματα που σχετίζονται με την προπαγάνδα μη παραδοσιακών αξιών. <...> Φυσικά, αμέσως μόλις υπογράφηκε ο νόμος, το θέατρο έλαβε την απόφαση να αφαιρέσει αυτή την παραγωγή από το ρεπερτόριο», δήλωσε ο Ουρίν.
Στην ιστοσελίδα του θεάτρου Μπολσόι εξακολουθεί να είναι αναρτημένη μια περιγραφή του μπαλέτου. Αρκετές εκατοντάδες χορευτές από όλα τα δημιουργικά σύνολα του θεάτρου έλαβαν μέρος στην παραγωγή, αναφέρεται στην περιγραφή αυτή.
Το μπαλέτο «Νουρέγιεφ» είναι αφιερωμένο στον διάσημο Ρώσο χορευτή μπαλέτου Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Έκανε πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου 2017. Στα μέσα Μαρτίου, το θέατρο Μπολσόι ακύρωσε τις παραστάσεις του μπαλέτου «Ο ήρωας της εποχής μας» του σκηνοθέτη Κιρίλ Σερεμπρένικοφ, οι οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 5, 6 και 7 Μαΐου. Η διεύθυνση του θεάτρου δεν διευκρίνισε τους λόγους της ακύρωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από ορισμένους Ρεπουμπλικανούς
Προειδοποίηση από τη Μόσχα σχετικά με τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ
Λεπτομέρειες απομένουν για να «κλειδώσουν» τα deals
Με αφορμή εκδήλωση μόδας στο Μιλάνο
Ακολουθώντας ομοσπονδίες από την Αγγλία, την Ουαλία, τη Γαλλία και τη Σερβία
Αυξάνονται οι επιθέσεις από τους Χούθι της Υεμένης
Η γιαγιά τους τα βρήκε αιμόφυρτα στο σπίτι
Η στιγμή που το αεροσκάφος έχασε 14.000 πόδια και όλα άλλαξαν
Ο αδελφός της πριγκίπισσας προχωρά σε μεγάλες αποκαλύψεις
Από τις 12 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει σε όλη τη χώρα επιχείρηση καταστολής της κοινότητας
Ο πίνακας χαρακτηρίστηκε «woke»
Ο Νετανιάχου έκανε λόγο νωρίτερα για «ήρωες»
Στο στόχαστρο του Κρεμλίνου όσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία
Η κλιματική αλλαγή και το Ελ Νίνιο φέρνουν πλημμύρες, ανατιμήσεις και κατάθλιψη
H επιλογή του μάλιστα είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο κόμμα
Οι καταγγελίες κακοποίησης «πάγωσαν» την θανάτωση της Κρίστα Πάικ
Η νομική διαμάχη έχει αποκτήσει ακόμη πιο ασυνήθιστες διαστάσεις
ISIS και πολιτοφυλακές οι δύο αστερίσκοι
«Πιστεύουμε ότι επιχείρησε να ρίξει το αεροσκάφος», δηλώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.