- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Πριν αναλάβω καν στο Υπουργείο, έσπευσαν να με αμφισβητήσουν»
Η πρώτη συνέντευξη μετά την υπουργοποίησή του
Μιχάλης Χατζηγιάννης: Οι πρώτες δηλώσεις για την υπουργοποίηση του, τα επικριτικά σχόλια και τη γνωριμία με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
O Μιχάλης Χατζηγιάννης παραχώρησε στο Sigma την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υφυπουργός Πολιτισμού στην Κύπρο. Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά και τα σχόλια που δέχθηκε μετά την υπουργοποίησή του.
«Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, γνωριζόμαστε εδώ και 28 χρόνια, όταν ο ίδιος έκανε τη διατριβή του στην Αθήνα και εγώ έκανα τις πρώτες μου εμφανίσεις με τον Γιώργο Χατζηνάσιο. Ερχόταν κατά καιρούς και μας έβλεπε. Επειδή ήμασταν και δύο Ελληνοκύπριοι και νέοι άνθρωποι, κρατήσαμε επαφή, δημιουργήσαμε μία φιλία η οποία μέσα στα χρόνια έδεσε και έχουμε πλέον μία οικογενειακή σχέση. Του εξέφρασα τη μεγάλη τιμή για την πρόταση που μου έκανε, αλλά θα ήθελα τουλάχιστον 24 ώρες να το σκεφτώ, γιατί αφήνω πίσω μία διαδρομή 30 χρονών και δεν είναι εύκολο», δήλωσε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και αναφέρθηκε στα επικριτικά σχόλια που ακολούθησαν της υπουργοποίησής του.
«Έχω αντέξει και γνωρίζω αρκετά καλά πώς παίζεται το παιχνίδι. Αυτό που με στεναχώρησε και με πείραξε στην αρχή είναι ότι ερχόμενος στην Κύπρο ήρθα για να κλείσω ζητήματα που αφορούν τον καλλιτεχνικό κόσμο και ευρύτερα τον πολιτισμό που άλλοι δεν τα έχουν ακουμπήσει. Σε αυτά τα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων είμαι γνώστης, γιατί εγώ ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν απλά ερμηνευτής. Ανήκω σε τέσσερις φορείς οι οποίοι για 20 χρόνια επιδίωκαν για αυτά τα ζητήματα. Μπορεί να έφυγα με μία κιθάρα στα 14 μου και να έκανα μια διαδρομή αλλά παράλληλα ήμουν πάντα στα δρώμενα. Προτιμώ να μείνω στωικός αλλά θα απαντήσω», είπε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είπε ακόμη για όλους εκείνους που τον αμφισβήτησαν: «Πριν λαλήσει τρεις ο πετεινός, έσπευσαν βιαστικά κάποιοι να προεξοφλήσουν την αξία μου, με αμφισβήτησαν κατευθείαν, πριν αναλάβω καν. Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος δικαιούται μία πίστωση χρόνου για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει και δεν λέω ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Αν δεν είμαστε ικανοί, εδώ είμαστε. Το Υπουργείο δεν είναι φέουδο, δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Αν δεν πετύχουμε, θα πάμε στο σπίτι μας. Εγώ προσωπικά θα επιστρέψω εκεί που ήμουνα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kρίνοντας ότι πρόκειται για μαρτυρία εξ ακοής
Δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από κατάρρευση στο σπίτι
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κατηγορεί την ΕΕ ότι θυσιάζει την ανεξαρτησία της με τις κυρώσεις
Διακοπή στο Leonardo προκάλεσε αλλαγές ωραρίων και ακυρώσεις – σύσκεψη υπουργείου, εξήγηση της Rostec
Άνοδος στη δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων
Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας ανοίγει ξανά τη συζήτηση για λιγότερα κρατίδια και ανάβει πολιτικές φωτιές
Ο Τόμας Χόμαν αναλαμβάνει δράση μετά τη δολοφονία του Άλεξ Πρέτι
Ράλι εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ και φόβων για το δολάριο
Εκπλήρωση όρου του σχεδίου Τραμπ – επιστροφή για ταφή και άνοιγμα του περάσματος Ράφα
Σε ισχύ τα νέα μέτρα μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο
Αντιδράσεις από οργανώσεις για την υπεράσπιση της εθνικής κληρονομιάς
Αποκλεισμοί φορτηγών σε Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία για το νέο σύστημα εισόδου της ΕΕ
Πολιτικοί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν το περιστατικό
Απέφυγε να καλύψει τον ομοσπονδιακό πράκτορα - Πληθαίνουν οι πιέσεις από Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς
Αντιδράσεις για τη διασπορά παράνομου περιεχομένου σεξουαλικού χαρακτήρα
Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα μετά τα ρωσικά χτυπήματα
Νομικά δεσμευτική η διακοπή εισαγωγών παρά τις αντιδράσεις Ουγγαρίας και Σλοβακίας
Παρέλυσαν οι αερομεταφορές - Πάνω από 1 κάτοικοι χωρίς ρεύμα
Ουρές στο ζωολογικό κήπο του Τόκιο για τον αποχαιρετισμό των δύο ζώων
Πώς η εργατική τάξη έχασε την υπερηφάνεια της και το Εργατικό Κόμμα τη φυσιογνωμία του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.