- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σολτς για Ουκρανία: «Ο αναθεωρητισμός του Πούτιν δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός»
«Όσες χώρες μπορούν να στείλουν άμεσα τα άρματα μάχης»
Πόλεμος στην Ουκρανία - Δέσμευση Σολτς για αποστολή των τανκς στο Κίεβο - Το μήνυμά του στη Ρωσία και στον Πούτιν
«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί» επανέλαβε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μακροχρόνιο πόλεμο».
Ο Σολτς, από το βήμα της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, κάλεσε όλους όσοι έχουν τη δυνατότητα, να παραδώσουν άρματα μάχης στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό και, απευθυνόμενος στη Μόσχα, δήλωσε ότι «ο αναθεωρητισμός δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός».
«Η Ουκρανία είναι πιο ενωμένη από ποτέ και η Ευρώπη στέκεται πίσω από την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ» τόνισε ο Σολτς, ο οποίος πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον ουκρανό πρόεδρο Βολόντιμιρ Ζελένσκι.
«Όσο πιο γρήγορα ο Πούτιν συνειδητοποιήσει ότι η ιμπεριαλιστική κοσμοθεωρία του δεν θα κερδίσει, τόσο πιο πιθανό είναι να τελειώσει σύντομα» ο πόλεμος, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση δεν θα παρατείνουν τον πόλεμο -αντιθέτως».
Putins Revisionismus wird nicht siegen. Die #Ukraine ist geeinter denn je. Die EU steht geschlossen zusammen + hinter einer zukünftigen EU-Mitgliedschaft der Ukraine. Und: Die NATO wächst um zwei neue Mitglieder. #MSC2023
— Bundeskanzler Olaf Scholz (@Bundeskanzler) February 17, 2023
Ο καγκελάριος ξεκαθάρισε πάντως για μία ακόμη φορά ότι η Γερμανία, η οποία -όπως επεσήμανε- είναι πλέον ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Ουκρανίας σε στρατιωτικό εξοπλισμό στην ηπειρωτική Ευρώπη, δεν θα προχωρήσει μόνη της, αλλά πάντα σε συντονισμό με τους εταίρους και τους συμμάχους της.
Ειδικά για το ενδεχόμενο παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών, ο Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι «δεν είναι στο τραπέζι» και ότι πρέπει η προσοχή να δοθεί στην υλοποίηση των ήδη ειλημμένων αποφάσεων.
Με το βλέμμα στις χώρες που διστάζουν να στείλουν άρματα μάχης στην Ουκρανία, ο Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι «όσοι μπορούν να προμηθεύσουν τέτοια άρματα, πρέπει να το κάνουν και στην πράξη».
Ο καγκελάριος εξέφρασε πάντως κατ' επανάληψη την πεποίθηση ότι η στήριξη προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχιστεί και η αντίστοιχη στήριξη από την πλευρά των πολιτών και ανέφερε ότι «ο Πούτιν δεν περίμενε ποτέ αυτή την ενότητα και αυτή την αλληλεγγύη». Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στην «ισχυρή συμμαχία» με τις ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για απαράδεκτους κινδύνους για την εθνική ασφάλεια κάνει λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η επιχείρηση απελευθέρωσής της
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα - Ανεξέλεγκτα μέτωπα και θερμοκρασίες ρεκόρ
Η ατάκα στον αντιπρόεδρο και στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ που «έπιασαν» οι κάμερες
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν τις έρευνες στις πληγείσες περιοχές
Ιατρικό λάθος καταγγέλλει η οικογένειά του
Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και διήρκησε περίπου μία ώρα
Απορρίφθηκε αγωγή πρώην συνοδού πολυτελείας
Φόβοι για νέα κλιμάκωση με το Ιράν
Η σύγκρουση αλήθειας, κοινωνίας, περιβάλλοντος και πολιτικής ευθύνης.
Το αεροπλάνο που αλλάζει τα υπερατλαντικά ταξίδια
Οι διασώστες δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν άμεσα τις επιχειρήσεις έρευνας
Ο νέος πρωθυπουργός καλύπτει τη διαφορά από το λαϊκιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ
Στο μικροσκόπιο και ο σύζυγος
Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
Φουντώνει το παρασκήνιο με τις διαπραγματεύσεις
Η υπόθεση θρίλερ στην Οκλαχόμα
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης
Ξυλοδαρμοί, πείνα, εξευτελισμοί και βασανιστήρια, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες αποτελούσαν μέρος ενός οργανωμένου συστήματος
Το συγκλονιστικό βίντεο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.