- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νεκρά ανασύρονται μέλη της σχολικής ομάδας βόλεϊ Αμμοχώστου από τα χαλάσματα στην Τουρκία
Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες
Σεισμός Τουρκία: Νεκρά μέλη σχολικής ομάδας βόλεϊ από την Αμμόχωστο - Έρευνες στα συντρίμμια ξενοδοχείου για επιζώντες
Σβήνουν στα χαλάσματα οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων μελών της ομάδας βόλεϊ του Γυμνασίου και Επαγγελματικού Λυκείου Αμμοχώστου. Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τις τελευταίες ώρες μία ακόμη σορό στα συντρίμμια του ξενοδοχείου Isias στο Αντίγιαμαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Kibris Postasi» αναφέρει ότι η σορός που εντοπίστηκε είναι εκείνη του Φαχρί Αρκάρ. Ήδη έχουν ανασυρθεί τα πτώματα δύο εκπαιδευτικών, τεσσάρων μαθητών και μιας μητέρας, της Ντουϊγκού Καλαϊτζί που συνόδευε την αθλήτρια κόρη της, Λαβίν. Συνολικά 7 πτώματα από την τουρκοκυπριακή αποστολή έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα ερείπια του ξενοδοχείου. Το πρωί της Παρασκευής, εντοπίστηκε νεκρός ο 13χρονος Ντορούκ Ακίν και το μεσημέρι ακόμη ένα άψυχο σώμα παιδιού της ομάδας, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί.
Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ακόμη ότι τα συνεργεία διάσωσης από τα κατεχόμενα, που βρίσκονται στο ξενοδοχείο, φαίνεται πως έχουν εντοπίσει τα σημεία όπου βρίσκονταν τα μέλη της αποστολής και εργάζονται για να τους ανασύρουν. Κάτω από τα ερείπια του ξενοδοχείου εξακολουθούν να βρίσκονται 20 μαθητές, ένας εκπαιδευτικός και επτά γονείς.
Σεισμός Τουρκία: Πάνω από 21.000 νεκροί - Ο νέος τραγικός απολογισμός
Στην Τουρκία οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια μετά τον σεισμό μειώνονται δραματικά, καθώς έχουν περάσει πλέον τέσσερα 24ωρα μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία από τον σεισμό έχουν ξεπεράσει τις 21.600 σε μια από τις χειρότερες καταστροφές που έχουν σημειωθεί στην περιοχή εδώ και έναν αιώνα.
Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές, οι νεκροί από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ και τους ισχυρούς μετασεισμούς που ακολούθησαν, έχουν φθάσει τις 18.342. Από τη Δευτέρα έχουν σημειωθεί 1.509 μετασεισμοί. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 74.242, όπως ανακοίνωσε η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD). Την ίδια στιγμή στη Συρία οι νεκροί έχουν φθάσει τις 3.377.
Χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί στην Τουρκία, με τις εικόνες από drone πάνω από ισοπεδωμένες πόλεις να είναι αποκαλυπτικές.
Διαβάστε τις εξελίξεις για την τραγωδία στην Τουρκία και τη Συρία
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.