- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ένας 3χρονος στη Συρία ανασύρθηκε ζωντανός αλλά έχασε όλη του την οικογένεια
Oι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν το αριστερό πόδι και δίνουν μάχη για να σώσουν το δεξί
Σεισμός: Ο 3χρονος Τάρεκ ανασύρθηκε ζωντανός αλλά έχασε όλη του την οικογένεια
Δουλεύοντας υπό το φως φακών, διασώστες στη συριακή πόλη Τζανταρίς ανέσυραν ζωντανό τον τρίχρονο Τάρεκ Χαϊντάρ από τα συντρίμμια του σπιτιού του, σχεδόν 42 ώρες αφότου χτύπησε ο σεισμός.
Η οικογένειά του δεν τα κατάφερε. Το μικρό αγόρι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν το αριστερό πόδι και δίνουν μάχη για να σώσουν το δεξί.
«Μόλις ξύπνησε και μας είδε μπροστά του ρώτησε: ‘Πού είναι η Μιράλ;’. Εμείς ρωτήσαμε ποια είναι η Μιράλ και μας είπε: ‘Η αδελφή μου, κοιμόταν δίπλα μου αλλά δεν μου απαντούσε’», αφηγήθηκε η Μάλεκ Κασίντα, η νοσηλεύτρια που τον φροντίζει. Πριν από τον Τάρεκ, οι διασώστες έβγαλαν νεκρούς από τα συντρίμμια τον πατέρα του και δύο από τα αδελφάκια του, εξήγησε η νοσοκόμα, από τη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου νοσηλεύεται ο μικρός.
Λίγο αργότερα, ανασύρθηκαν νεκροί η μητέρα και ένα τρίτο αδελφάκι του Τάρεκ, είπαν οι γείτονες της οικογένειας.
Η Τζανταρίς υπέστη μεγάλες καταστροφές από τον σεισμό, από τον οποίο έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.930 άνθρωποι στη βορειοδυτική Συρία, μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες. Πολλές οικογένειες παραμένουν ακόμη θαμμένες στα ερείπια, σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
«Υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά ακόμη κάτω από τα χαλάσματα», είπε η Κασίντα.
Με φόντο την τραγωδία του Ταρέκ στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται σε 3.162 ενώ συνολικά, τα θύματα μέχρι στιγμής είναι 20.296.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.