Κοσμος

Στα χέρια των Αρχών 29χρονη που παρίστανε μαθήτρια λυκείου στο Νιου Τζέρσεϊ

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της αμερικανικής αστυνομίας
Περιπολικό της αμερικανικής αστυνομίας © Unsplash (αρχείο)

Νιου Τζέρσεϊ: Γυναίκα συνελήφθη γιατί παρίστανε μαθήτρια λυκείου - Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

Μια 29χρονη γυναίκα συνελήφθη στο Νιου Τζέρσεϊ επειδή φέρεται να παρίστανε τη μαθήτρια λυκείου. Η γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε από την αστυνομία ως Hyejeong Shin, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε πλαστό έγγραφο ταυτότητας για να εγγραφεί στο New Brunswick High School.

Η Shin παρακολούθησε το σχολείο για τέσσερις ημέρες πριν το προσωπικό ανακαλύψει την ηλικία της.

Αξιωματούχοι του σχολείου δήλωσαν ότι η αστυνομία ερευνά το θέμα και ότι θα διενεργηθεί επανεξέταση της διαδικασίας εγγραφής στην περιοχή.

Το θέμα ήρθε στο φως σε συνεδρίαση του τοπικού εκπαιδευτικού συμβουλίου την Τρίτη, όπου ο επιθεωρητής της δημόσιας σχολικής περιφέρειας του New Brunswick, Aubrey Johnson, δήλωσε στους παρευρισκόμενους ότι η Shin πιάστηκε στο σχολείο.

«Την περασμένη εβδομάδα, καταθέτοντας κάποια πλαστά έγγραφα, μια ενήλικη γυναίκα που εμφανιζόταν ως μαθήτρια κατάφερε να εγγραφεί στο λύκειό μας», δήλωσε ο Johnson.

Πρόσθεσε ότι είχε παρακολουθήσει μερικές τάξεις και πέρασε αρκετό χρόνο με τους συμβούλους καθοδήγησης, οι οποίοι προσπάθησαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες γι' αυτήν.

Η ψεύτικη ηλικία της αποκαλύφθηκε τότε, είπε ο Johnson, και το σχολείο ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία.

Έκτοτε συνελήφθη για την προσκόμιση ψευδούς πιστοποιητικού γέννησης «με σκοπό να εγγραφεί ως ανήλικη μαθήτρια λυκείου», δήλωσε το αστυνομικό τμήμα του New Brunswick.

Είχε ζητήσει από μερικούς να κάνουν παρέα

Οι μαθητές δήλωσαν ότι η γυναίκα είχε στείλει μήνυμα σε κάποιους από αυτούς, ζητώντας τους να κάνουν παρέα.

Ένας από αυτούς δήλωσε στο CBS New York ότι τα κορίτσια «δεν εμφανίστηκαν ποτέ και αυτή άρχισε να φέρεται περίεργα μαζί τους».

Ο νόμος της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ επιτρέπει στους μαθητές να εγγράφονται στο σχολείο ακόμη και χωρίς κηδεμόνα ή χωρίς όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, δήλωσε η αστυνομία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ενήλικας συλλαμβάνεται να παριστάνει τη μαθήτρια λυκείου.

Ένας άνδρας ονόματι Brian MacKinnon προσποιήθηκε τον μαθητή της πέμπτης τάξης σε ένα λύκειο κοντά στη Γλασκώβη το 1993, όταν ήταν 30 ετών. Ισχυριζόταν ότι ήταν ένας 17χρονος από τον Καναδά.

Ο MacKinnon παρέμεινε εγγεγραμμένος στο σχολείο για έναν ολόκληρο χρόνο. Αποκαλύφθηκε ένα χρόνο αργότερα, όταν ήταν φοιτητής στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Dundee, αφού μια εφημερίδα ανέφερε την πραγματική του ταυτότητα.

Η ιστορία του τράβηξε την προσοχή όλου του κόσμου και αποτέλεσε το θέμα ενός ντοκιμαντέρ του 2022.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ