- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Κρεμλίνο αρνείται την επίθεση στην Ντνίπρο - Ρίχνει την ευθύνη στην Ουκρανία
Επίθεση Πεσκόφ στη Βρετανία
Ρωσία: Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έβαλαν στο στόχαστρο πολυκατοικία στην Ντνίπρο, δηλώνει το Κρεμλίνο
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έβαλαν στο στόχαστρο συγκροτήματα κατοικιών κατά την πυραυλική τους επίθεση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σήμερα, δύο ημέρες μετά την ρωσική πυραυλική επίθεση που έπληξε πολυκατοικία στην Ντνίπρο, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, στοιχίζοντας τη ζωή, σύμφωνα με το Κίεβο, σε τουλάχιστον 35 αμάχους.
«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν βομβαρδίζουν κτίρια με κατοικίες, ούτε τις μη στρατιωτικές υποδομές, βομβαρδίζουν στρατιωτικούς στόχους», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση» στην Ντνίπρο είναι αποτέλεσμα των ουκρανικών αντιαεροπορικών πυραύλων και του αντιαεροπορικού συστήματος άμυνας.
Επίθεση Πεσκόφ στη Βρετανία
Ο Πεσκόφ συνέχισε εξάλλου λέγοντας ότι τα άρματα μάχης που προγραμματίζει η Βρετανία να στείλει στην Ουκρανία «θα καούν».
Το Λονδίνο ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα αποστείλει στο Κίεβο 14 από τα άρματα μάχης του Challenger 2, όπως και άλλη προηγμένη υποστήριξη πυροβολικού τις ερχόμενες εβδομάδες.
«Χρησιμοποιούν αυτήν την χώρα ως εργαλείο για να επιτύχουν τους αντιρωσικούς τους σκοπούς», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Αυτά τα άρματα μάχης καίγονται και θα καούν ακριβώς όπως τα υπόλοιπα», πρόσθεσε.
Οι νέες προμήθειες από χώρες όπως η Βρετανία και η Πολωνία δεν θα αλλάξουν την κατάστααση στο πεδίο, τόνισε επίσης.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατέληξε εξάλλου λέγοντας ότι οποιαδήποτε σύγκρουση ανάμεσα στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και της Ιδιωτικής Στρατιωτικής Εταιρείας Wagner «υφίσταται αποκλειστικά στον ενημερωτικό χώρο», υπονοώντας ότι ήταν εφεύρεση των μέσων ενημέρωσης.
Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε στη διάρκεια κυβερνητικής συνόδου που μεταδόθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αυξήθηκαν κατά 28% ή 2,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 36,71 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2022.
Ο Νόβακ πρόσθεσε επίσης ότι η Gazprom αύξησε τις προμήθειές της αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia σε 15,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2022 και ότι η πετρελαϊκή παραγωγή αυξήθηκε 2% στους 535 εκατομμύρια τόνους, με τις εξαγωγές πετρελαίου να αυξάνονται κατά 7%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.