Κοσμος

Ουκρανία: Στους 35 οι νεκροί από την επίθεση στη Ντνίπρο

Κερδίζουν έδαφος στα ανατολικά, κρατούν θέσεις σε Σολεντάρ και Μπαχμούτ οι Ουκρανοί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Αυξάνονται τα θύματα από τη ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο -35 οι νεκροί - Οι εξελίξεις στο ανατολικό μέτωπο.
Στους 46 ο αριθμός των νεκρών από τη ρωσική πυραυλική επίθεση που κατέστρεψε πολυκατοικία στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο © EPA / Oleg Pertasyuk

Ουκρανία: Αυξάνονται τα θύματα από τη ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο - 35 οι νεκροί - Οι εξελίξεις στο ανατολικό μέτωπο.

Στους 35 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη ρωσική πυραυλική επίθεση που κατέστρεψε πολυκατοικία στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο, με τις ουκρανικές αρχές να τρέφουν ελάχιστες ελπίδες ότι θα εντοπίσουν άλλους επιζώντες στα ερείπια.

Τον νεότερο απολογισμό των νεκρών επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Ντνιπροπετρόφσκ, Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, σημειώνοντας ότι παραμένει άγνωστη η τύχη 35 ακόμη κατοίκων.

«Τη νύχτα, οι διασώστες ανέσυραν αρκετούς ακόμη νεκρούς κάτω από τα ερείπια του πολυώροφου κτιρίου που καταστράφηκε από ρωσικό πύραυλο. Μέχρι στιγμής η εχθρική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε 35 κατοίκους του κτιρίου. Ανάμεσά τους και δύο παιδιά. 39 άνθρωποι σώθηκαν, 75 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και 14 παιδιά. Άγνωστη είναι η τύχη άλλων 35 κατοίκων του κτιρίου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπων κάτω από τα ερείπια συνεχίζονται», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, η πολυκατοικία χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο Kh-22, ο οποίος χαρακτηρίζεται από με χαμηλή ακρίβεια, και η Ουκρανία δεν διαθέτει την αεράμυνα για να τον καταρρίψει. Ο πύραυλος σοβιετικής εποχής αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για να καταστρέφει πολεμικά πλοία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cptenauo0gw1)

Η Μόσχα σφυροκοπά ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία με πυραύλους και drones από τον Οκτώβριο, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και διακοπές στην κεντρική θέρμανση και την παροχή νερού.

Οι Ουκρανοί κερδίζουν έδαφος στην Κρεμίνα, κρατούν θέσεις σε Σολεντάρ και Μπαχμούτ

Προωθούνται οι ουκρανικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της Κρεμίνα ή Κρεμέναγια, στην ανατολική Ουκρανία, ενώ κρατούν τις θέσεις άμυνας που έχουν στο Σολεντάρ και το Μπαχμούτ, σύμφωνα με την ημερήσια ανάρτηση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας στο Twitter.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, οι έντονες μάχες συνεχίστηκαν στις κατευθύνσεις Κρεμίνα και Μπαχμούτ το Σαββατοκύριακο. Την Κυριακή οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατείχαν ακόμη θέσεις στο Σολεντάρ, βόρεια του Μπαχμούτ, παρά τη συνεχιζόμενη επίθεση από την ομάδα μισθοφόρων Wagner.

Γύρω από την Κρεμίνα, οι μάχες χαρακτηρίζονται από μια σύνθετη σειρά τοπικών επιθέσεων και αντεπιθέσεων στη δασώδη περιοχή. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να προωθούν σταδιακά τη γραμμή του μετώπου τους προς τα ανατολικά μέχρι τα περίχωρα της πόλης, αναφέρουν οι Βρετανοί.

Η βασική επιχειρησιακή αποστολή και για τις δύο πλευρές είναι να δημιουργήσουν νέους σχηματισμούς, με στρατεύματα έτοιμα για μάχη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τακτικές επιτυχίες για να σημειώσουν επιχειρησιακές προόδους, προσθέτουν οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ