Κοσμος

Ζελένσκι: Μόνο με τα όπλα θα σταματήσει η τρομοκρατία της Ρωσίας

Μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια από τους δυτικούς συμμάχους ζητά ο πρόεδρος της Ουκρανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
© EPA / Ukranian Presidential Press Service

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου μετά το ρωσικό σφυροκόπημα στο Ντνίπρο και σε άλλες περιοχές - Ζητά οπλική στήριξη από τους συμμάχους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές επιθέσεις κατά μη στρατιωτικών στόχων μπορούν να σταματήσουν μόνο αν οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου προμηθεύσουν με τα αναγκαία όπλα την χώρα του.

«Τι χρειάζεται γι' αυτό; Εκείνα τα όπλα που βρίσκονται στις αποθήκες των συμμάχων μας και τα οποία οι στρατιώτες μας περιμένουν επί τόσο πολύ χρόνο», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά το βραδινό του βιντεομήνυμα, έπειτα από τις σημερινές μαζικές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας κατά των ουκρανικών πόλεων.

«Ο κόσμος όλος γνωρίζει τι και πώς θα σταματήσει εκείνους που σπέρνουν τον θάνατο. Ευχαριστώ κάθε έναν που μας βοηθά σε αυτό».

Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα στο Ντνίπρο και άλλες περιοχές

Όλα αυτά ενώ τυλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, τραυματίστηκαν από ρωσική επιδρομή σήμερα σε μια πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cps4ptugyvkh)

Ρωσικοί πύραυλοι πλήττουν υποδομές ζωτικής σημασίας στις ουκρανικές επαρχίες Χάρκοβο και Λβιβ στο ανατολικό και δυτικό τμήμα της χώρας αντίστοιχα, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο δήμαρχος του Κιέβου δήλωσε ότι εκρήξεις ακούγονται στην πρωτεύουσα και ότι η αεροπορική άμυνα βρίσκεται σε λειτουργία.

Σειρήνες ηχούν σε όλη την Ουκρανία

Σειρήνες αεροπορικής επίθεσης ηχούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας και αξιωματούχοι καλούν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο από πιθανούς ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Μικολάιβ, Βιτάλι Κιμ, δήλωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι έχουν ήδη εντοπιστεί να πετούν στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας και ότι τα συστήματα αεράμυνας είναι σε λειτουργία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ