Κοσμος

Επίθεση Ακσενέρ σε Ερντογάν: «Δεν θα επανεκλεγείς, πας για σύνταξη»

Στον ίδιο τόνο η δήλωση Ιμάμογλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η επικεφαλής του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ
© EPA /ERDEM SAHIN

Μεράλ Ακσενέρ: Η επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με φόντο τις εκλογές στην Τουρκία

Κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στράφηκε η Μεράλ Ακσενέρ. Η επικεφαλής του Καλού Κόμματος, απευθυνόμενη στον Τούρκο πρόεδρο, του συνέστησε να επιχειρήσει την επανεκλογή του, εκτιμώντας ότι όποτε κι αν οι κάλπες στηθούν, εκείνος δεν θα μπορέσει να βγει νικητής. 

«Κύριε Ερντογάν εσύ μην κουράζεις τον εαυτό σου, το ανακοινώνω ξεκάθαρα. Τους επόμενους πέντε μήνες δεν υπάρχει καμία ημερομηνία που θα μπορούσες να επανεκλεγείς. Προσπάθησε όσο θέλεις!» δήλωσε ειρωνικά η Μεράλ Ακσενέρ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία. 

«Κι αν γίνουν σήμερα οι εκλογές και τον επόμενο μήνα, δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή στην κάλπη για σένα εκτός από τη συνταξιοδότηση. Έστω τους τελευταίους αυτούς 5 μήνες προσπάθησε να κάνεις κάτι καλό. Η θητεία σου στην προεδρία ήταν κακή, έστω να είναι καλή η τελετή της αποχώρησης σου. Να, έστω και τώρα, αφού έβγαλες πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης τον υπουργό Οικονομικών Νεμπατί να τον στείλεις στη σύνταξη» συνέχισε στον ίδιο τόνο η Μεράλ Ακσενέρ.

Δριμεία επίθεση Ακσενέρ στον Πρόεδρο της Τουρκίας | Σήμερα | 12/01/2023

Την ίδια ώρα, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών μετά από νέα μήνυση των τουρκικών αρχών εναντίον του, ανέφερε ότι «στις κάλπες θα τιμωρηθεί ο Ερντογάν». Ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε ότι «ο πρόεδρος της Τουρκίας χτυπάει με το τσεκούρι την τουρκική δημοκρατία».

Ιμάμογλου: "Στις κάλπες θα τιμωρηθεί ο Ερντογάν" | Σήμερα | 12/01/2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ