Κοσμος

Καθηλωμένα τα αεροπλάνα στις ΗΠΑ λόγω τεχνικού προβλήματος

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροπλάνα
© EPA/ STEPHEN BRASHEAR

ΗΠΑ: Προβλήματα στα αεροδρόμια - Καθυστερήσεις πτήσεων λόγω τεχνικού προβλήματος

Εκατοντάδες πτήσεις στις ΗΠΑ έχουν επηρεαστεί λόγω τεχνικού προβλήματος στους υπολογιστές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ABC News, το πρόβλημα μπορεί να επηρεάσει τις πτήσεις σε εθνικό επίπεδο. Από την πλευρά τους οι New York Times αναφέρουν πως η έκταση του προβλήματος δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις σε διάφορες αεροπορικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) στο οποίο προέκυψε τεχνικό πρόβλημα και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Περισσότερες από 1.160 πτήσεις έχουν σημειώσει καθυστέρηση και περισσότερες από 100 έχουν ακυρωθεί, σύμφωνα με την FlightAware, μια εταιρεία παρακολούθησης πτήσεων.

«Η FAA εργάζεται για να αποκαταστήσει το σύστημα ειδοποίησης αεροπορικών αποστολών. Πραγματοποιούμε τώρα τους τελικούς ελέγχους επικύρωσης και κάνουμε επανεκκίνηση στο σύστημα. Οι λειτουργίες σε όλο το Εθνικό Σύστημα Εναέριου Χώρου επηρεάζονται. Θα παρέχουμε συχνές ενημερώσεις καθώς σημειώνουμε πρόοδο», έγραψε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Twitter.

«Ενώ ορισμένες λειτουργίες αρχίζουν να επανέρχονται, οι λειτουργίες του Εθνικού Συστήματος Εναέριου Χώρου παραμένουν περιορισμένες», ανέφερε σε νέα ενημέρωσή της η FAA που εξακολουθεί να εργάζεται για την πλήρη αποκατάσταση του συστήματος μετά τη διακοπή.

Η United Airlines ανακοίνωσε ότι υπάρχουν προσωρινές καθυστερήσεις σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού.

Την ίδια ώρα αρκετά αεροδρόμια συμβούλευσαν τους επιβάτες να ενημερωθούν από τις αεροπορικές τους εταιρείες σχετικά με την πτήση τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ