Ελλαδα

Ληστεία στο Παλαιό Φάληρο: Στο στενό περιβάλλον του επιχειρηματία αναζητούν τους δράστες

Το «καρτέρι» στην είσοδο της πολυκατοικίας και η νύχτα τρόμου στο διαμέρισμα

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της αστυνομίας
© Nikos Libertas/ SOOC

Ληστεία στο Παλαιό Φάληρο: Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών - Το χρονικό της ληστείας

Στοχευμένη θεωρούν οι αστυνομικοί τη ληστεία στο σπίτι τετραμελούς οικογένειας τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Παλαιό Φάληρο.

Οι τρεις ένοπλοι, φαίνεται πως γνώριζαν τις κινήσεις του 51χρονου ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Νηρηίδων.

Την ώρα που ο επιχειρηματίας έβγαινε από την είσοδο της πολυκατοικίας του, τρία άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, τον απείλησαν με καραμπίνα και τον οδήγησαν πίσω στο διαμέρισμά του. Εκεί, έδεσαν τον ίδιο, τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά και άρχισαν να ψάχνουν τους χώρους.

Οι δράστες τελικά έφυγαν αφού αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ο άνδρας κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία, με τη σύζυγο και τα παιδιά τους να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, φαίνεται πως γνώριζαν ότι ο ιδιοκτήτης καταστήματος στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου είχε μετρητά χρήματα στο σπίτι του.

Θεωρούν δεδομένο πως κάποιο πρόσωπο από τον επαγγελματικό κύκλο του 51χρονου επιχειρηματία πιθανόν να εμπλέκεται είτε σε επίπεδο πληροφόρησης και δεν αποκλείουν να συμμετείχε και στην ένοπλη ληστεία. Για τον λόγο αυτό, οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών επικεντρώνονται στην επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ