- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Qatargate: Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο - Τι αναφέρει ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας Le Soir
Η βελγική εφημερίδα «Le Soir», αποκαλύπτει το λάθος της Εύας Καϊλή που οδήγησε στη σύλληψή της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς το άσυλο στο Βέλγιο είναι ισχυρό, αν δεν είχε δώσει τη βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της.
Ο Ιταλός δημοσιογράφος, που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Qatargate, σημειώνει πως η Εύα Καϊλή βρέθηκε στο δίκτυο που είχε χτίσει ο Παντσέρι, λόγω του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, που εργαζόταν για τον Ιταλό ευρωβουλευτή.
Όπως σημείωσε, η αξία της Εύας Καϊλή ήταν μεγάλη για τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, καθώς την εκμεταλλεύτηκε, επειδή αποτελούσε ένα ισχυρό πρόσωπο, το οποίο ήταν πολύ χρήσιμο για να ασκεί επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κατάρ και το Μαρόκο. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι ανεπίσημες έρευνες για το Qatargate είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο και όχι τον Δεκέμβριο, όπου και άρχισαν να σημειώνονται τα μπαράζ συλλήψεων στις Βρυξέλλες.
Corruption au Parlement européen: l’infographie interactive pour comprendre la galaxie Panzeri https://t.co/Ib0Zg4xspE pic.twitter.com/siR7MYL65b
— Le Soir (@lesoir) January 7, 2023
Qatargate: Παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό η κόρη του Παντσέρι
Το εφετείο της Μπρέσια απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παμτσέρι, για άρση του κατ’ οίκον περιορισμού της.
Το εφετείο αποφάνθηκε ότι η 38χρονη δικηγόρος πρέπει να παραμείνει υπό περιορισμό, εν αναμονή της απόφασης η οποία αναμένεται να ληφθεί στις 16 Ιανουαρίου, σχετικά με το αίτημα έκδοσής της, που έχει υποβληθεί από τις βελγικές αρχές.
Οι συνήγοροι υπεράσπισής της είχαν ζητήσει η Σίλβια Παντσέρι να αφεθεί ελεύθερη, με μόνη υποχρέωση την καθημερινή μετάβαση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, «για να μπορέσει να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου»
Όπως υπογράμμισαν, παράλληλα, το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ που δεσμεύθηκε από την εισαγγελία του Μπέργκαμο και βρίσκεται σε τραπεζικό λογαριασμό της πελάτισσάς τους, «προέρχεται από επαγγελματικές της απολαβές».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.