- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η χιονοκαταιγίδα «Έλιοτ» πάγωσε μέχρι και τους καταρράκτες του Νιαγάρα
Μοναδικές φωτογραφίες από το σημείο
HΠΑ: Η χιονοκαταιγίδα «Έλιοτ» πάγωσε μέχρι και τους καταρράκτες του Νιαγάρα
Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της «ιστορικής» χιονοθύελλας «Ελιοτ», που βύθισε τις ΝΑ ΗΠΑ σε πολικό ψύχος με θερμοκρασίες που έφθασαν τους -45 βαθμούς Κελσίου. Ο πολικός κυκλώνας επηρέασε τη βορειοαμερικανική ήπειρο από τον Καναδά μέχρι και το Τέξας, την Αριζόνα και τη Φλόριντα. Ισχυρότερα επλήγη το βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, με τους περισσότερους νεκρούς να καταγράφονται στην περιοχή του Μπάφαλο στις Μεγάλες Λίμνες.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα, περισσότερες από ένα εκατομμύριο κατοικίες είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί υποχρεώθηκαν να ακυρώσουν ταξιδιωτικά σχέδια για το εορταστικό τριήμερο. Η αεροπορική εταιρεία Southwest ανακοίνωσε χθες την ακύρωση 2.500 πτήσεων από σήμερα μέχρι και την Πρωτοχρονιά, με τα αεροδρόμια του Ντένβερ στο Κολοράντο, του Σικάγου και του Ντάλας να επηρεάζονται πιο έντονα.
Στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, στις ανατολικές όχθες της Λίμνης Ιρι, 27 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από το ψύχος, οι περισσότεροι από αυτούς θαμμένοι στο χιόνι. Η μηδενική ορατότητα εξαιτίας της χιονοθύελλας εμπόδισε τα σωστικά συνεργεία να προσεγγίσουν εγκαίρως οδηγούς εγκλωβισμένους στα οχήματά τους. Πέρα από το 1,5 μέτρο χιονιού του Σαββατοκύριακου, στην περιοχή του Μπάφαλο αναμένονταν επιπλέον 60 εκατοστά χιονιού μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα. Ορισμένοι από τους οδηγούς που έχασαν τη ζωή τους, είχαν παραμείνει εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για δύο 24ωρα.
Την ίδια ώρα, τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες με τους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα. Χθες, ένα ουράνιο τόξο φάνηκε στο τουριστικό hotspot, καθώς πολίτες συγκεντρώθηκαν για να δουν τους μερικώς παγωμένους καταρράκτες.
Αεροφωτογραφίες κατέγραψαν τα επακόλουθα της καταστροφικής καταιγίδας. Βουνά πάγου συσσωρεύτηκαν κοντά στην προκυμαία και η τεράστια έκταση καλύφθηκε από παχύ, λευκό χιόνι.
Από τους καταρράκτες περνούν 3.160 τόνοι νερού κάθε δευτερόλεπτο, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν ποτέ δεν παγώνουν εντελώς, λόγω του τεράστιου όγκου του νερού. Αντίθετα, συχνά παγώνει το επιφανειακό νερό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.