Κοσμος

O Μπόρις Μπέκερ persona non grata για τη Βρετανία - Απελάθηκε μετά από οκτώ μήνες στη φυλακή

Ο Γερμανός θρύλος του τένις είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόρις Μπέκερ
© EPA/ ANDY RAIN

Βρετανία: Ο Μπόρις Μπέκερ αποφυλακίστηκε και αναμένεται να απελαθεί από τη χώρα

Αποφυλακίστηκε ο Γερμανός θρύλος του τένις Μπόρις Μπέκερ, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με απέλαση από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο Μπέκερ, κάτοχος έξι Grand Slam, είχε καταδικαστεί σε 2,5 χρόνια φυλάκιση για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο Γερμανός, ο οποίος ήταν προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, καταδικάστηκε για την απόκρυψη διαφόρων περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων σχεδόν 700.000 λίρες Αγγλίας, 75.000 μετοχές σε μια εταιρεία τεχνολογίας και μερικούς από τους πιο πολύτιμους τίτλους του στο τένις - συμπεριλαμβανομένων δύο τροπαίων του Wimbledon. Ο Μπόρις Μπέκερ είχε ανακοινώσει πτώχευση το 2017.

Ο 55χρονος Γερμανός, ο οποίος ζει στη Βρετανία από το 2012, αναμενόταν να εκτίσει τη μισή ποινή του. Πρόσφατα, όμως, εντάχθηκε σε σχέδιο που προβλέπει την απέλαση ξένων πολιτών που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μάλιστα, αφού απελαθεί δεν θα μπορεί να κάνει αίτηση εισόδου στη Βρετανία για 10 χρόνια.

Βρετανικά Μέσα αναφέρουν πως ο Μπέκερ θα επιστρέψει στη Γερμάνια με ιδιωτικό τζετ, το οποίο θα πληρώσει η εταιρεία που φέρεται να του προσέφερε εξαψήφιο ποσό για να κάνει ντοκιμαντέρ την ιστορία του.

Ο Μπόρις Μπέκερ είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο τον Απρίλιο ότι τα χρηματικά του έπαθλα ξοδεύτηκαν σε ένα «ακριβό» διαζύγιο από την πρώτη του σύζυγο, Μπάρμπαρα.

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ