Ελλαδα

Κιβωτός του Κόσμου: Ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση δείχνει το πόρισμα - Ανοίγει ο δρόμος για ποινικές διώξεις

Έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κτίριο της Κιβωτού του Κόσμου
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Κιβωτός του Κόσμου: Στα χέρια του εισαγγελέα το πόρισμα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Ενδείξεις για διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων

Διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας το δεκασέλιδο πόρισμα της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για την Κιβωτό του Κόσμου.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, από τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού, ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης εντοπίζει ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή, και τουλάχιστον δυο συνεργάτες τους.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τον έλεγχο των κλιμακίων της Αρχής σε λογαριασμούς και ακίνητα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας. Ειδικότερα, το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες.

Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα προχώρησε ήδη σε οριστική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων προσώπων μέχρι νεωτέρας.

Κιβωτός του Κόσμου: 15χρονος κατήγγειλε τον π. Αντώνιο για ασέλγεια

Υπενθυμίζεται ότι 15χρονος φιλοξενούμενος της δομής του Βόλου κατέθεσε σε χώρο της Στέγης του Παιδιού στην Αθήνα σε ειδικούς επιστήμονες - και όχι σε εισαγγελείς ή αστυνομικούς- και φαίνεται ότι κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ασέλγειας, από στέλεχος του ΜΚΟ που βρίσκεται στο κύκλο των προσώπων που ερευνώνται από την Εισαγγελία Ανήλικων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος είχε εξεταστεί πριν από λίγες ημέρες εντός των εγκαταστάσεων της δομής στον Βόλο, όπου φέρεται να περιέγραψε περιστατικά σωματικής κακοποίησης.

Οι Αρχές εκτίμησαν πως το αγόρι, στο οποίο είχε αναφερθεί ο 19χρονος που έχει καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση του, πιθανότατα γνώριζε ή βίωσε και άλλα περιστατικά στα οποία δεν αναφέρθηκε στη διάρκεια εκείνης κατάθεσης.

Έτσι έγινε προσπάθεια προσέγγισης του παιδιού για τη διερεύνηση της ευαίσθητης υπόθεσης, σε άλλο, προστατευμένο περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες, με ευθύνη της Εισαγγελίας το παιδί μεταφέρθηκε στην Αθήνα και εξετάστηκε στο Σπίτι του Παιδιού παρουσία παιδοψυχολόγου.

Ο ανήλικος φέρεται ότι αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία λέγοντας πως είναι θύμα ασελγών πράξεων από συγκεκριμένο πρόσωπο προσδιορίζοντας τον χρόνο που καταγγέλλει ότι υπέστη αυτές τις πράξεις ενώ ήταν 13 ετών.

Η κατάθεση του 15χρονου μελετάται και αξιολογείται από τις δύο εισαγγελείς ανηλίκων, οι οποίες διενεργούν την ποινική έρευνα για την Κιβωτό, ώστε να κρίνουν άμεσα τις επόμενες και πλέον κρίσιμες, καθώς ολοκληρώνεται η έρευνα τους, κινήσεις τους για καθένα από τα πρόσωπα που ελέγχονται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ