- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τwitter: Ο Έλον Μασκ απέλυσε τους υπάλληλους καθαριότητας - Θα κάνουν τη δουλειά τους ρομπότ
Για «άθλια συμπεριφορά» κάνουν λόγο πρώην εργαζόμενοι
Ο Μασκ είπε σε υπάλληλο καθαριότητας στο κτίριο του Twitter ότι «την δουλειά του θα την κάνει πλέον ρομπότ»
Καταπέλτης απέναντι στον νέο ιδιοκτήτη του Twitter Ελον Μασκ οι απολυμένοι της εταιρίας καθώς καταγγέλουν ότι εκδιώχθηκαν από το πόστο τους χωρίς αποζημίωση απόλυσης.
Τέσσερις από τους υπαλλήλους καθαριότητας που βρέθηκαν στον δρόμο, μίλησαν στο BBC και δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν από τον νέο ιδιοκτήτη πως πλέον δεν είναι χρήσιμοι καθώς θα αντικατασταθούν από ρομπότ.
Το BBC μίλησε με καθαρίστριες που λένε ότι απολύθηκαν από το Twitter τη Δευτέρα. Η Aντριάνα Βιγιαρεάλ, η οποία εργάστηκε για το Twitter για τέσσερα χρόνια, είπε ότι τώρα ανησυχεί ότι δεν θα έχει αρκετά χρήματα για να ταΐσει την οικογένειά της τα Χριστούγεννα.
«Είναι λυπηρό και απογοητευτικό για τις οικογένειες και τα παιδιά μας», είπε. Οι καθαρίστριες εργάζονταν στο Twitter την περασμένη εβδομάδα μέχρι που τους είπαν ότι οι δουλειές τους απειλούνται. Η Όλγα Μιράντα, πρόεδρος του σωματείου καθαριστριών, είπε ότι οργάνωσαν απεργία τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν. Στη συνέχεια, έμαθαν ότι οι καθαρίστριες θα απολύονταν άμεσα.
«Το έκαναν τρεις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα. Νομίζω ότι απολυθήκαμε επειδή είμαστε συνδικάτο», δήλωσε ο Χούλιο Αλβαράδο, καθαριστής επί 10ετίας στο Twitter. Σημείωσε ότι το περιβάλλον ήταν πάντα φιλικό κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με την εταιρία. Αλλά καταγγέλλει ότι τα πράγματα άλλαξαν όταν ο Μασκ ανέλαβε το Twitter τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο BBC οι άνθρωποι δούλευαν χωρίς να ανησυχούν ενώ τώρα επικρατεί φόβος. Από τότε που ο Μασκ εξαγόρασε την εταιρία, ο Αλβαράδο λέει ότι συνοδευόταν από ιδιωτική ασφάλεια ενώ καθάριζε μέρη του γραφείου.
Κάποιος από την ομάδα του Μασκ, σημείωσε ότι τον ενημέρωσε ότι η δουλειά του ήταν παρωχημένη καθώς, ούτως ή άλλως, τα ρομπότ θα αντικαθιστούσαν τελικά τους ανθρώπους. Χωρίς τη δουλειά του ανησυχεί για την πληρωμή των λογαριασμών του μια και στηρίζει οικονομικά και την οικογένειά του στο Μεξικό.
Οι καθαρίστριες λένε ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν διότι υπάρχουν λίγες διαθέσιμες θέσεις καθαρισμού στο Σαν Φρανσίσκο αυτή τη στιγμή. Μια μικρή ομάδα καθαριστριών διαδήλωσε έξω από τα κεντρικά γραφεία του Twitter του Σαν Φρανσίσκο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Το τελεσίγραφο της Ισπανίας
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Άλμα στους δείκτες για δημητριακά, ζάχαρη και λάδι - Προειδοποίηση για 50 εκατ. ανθρώπους αντιμέτωπους με την πείνα
Η συμφωνία προβλέπει ότι επίθεση εναντίον μίας από τις τρεις χώρες θα θεωρείται επίθεση εναντίον όλων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.