- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φυλακίστηκε δημοσιογράφος στην Τυνησία επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει τις πηγές του
Το ρεπορτάζ που τον οδήγησε στη φυλακή
Τυνησία: Καταδίκη σε φυλάκιση ενός έτους σε δημοσιογράφο - Αρνήθηκε να αποκαλύψει τις πηγές του
Η δικαιοσύνη της Τυνησίας καταδίκασε χθες Τρίτη δημοσιογράφο σε φυλάκιση ενός έτους επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει τις πηγές του, ανακοίνωσε ο εργοδότης του, ο ραδιοφωνικός σταθμός Mosaique FM.
Ο δημοσιογράφος, που εργάζεται για τον ραδιοφωνικό σταθμό στην Καϊρουάν (κεντρικά), θα παραμείνει προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης.
Το ρεπορτάζ για τον «τρομοκρατικό πυρήνα»
Ο Χαλίφα Γκέσμι συνελήφθη τον Μάρτιο δυνάμει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και κρατήθηκε για μια εβδομάδα, ύστερα από δημοσίευση ρεπορτάζ στον ιστότοπο του Mosaique FM για την εξάρθρωση «τρομοκρατικού πυρήνα» και τη σύλληψη μελών του. Αρνήθηκε επίμονα να αποκαλύψει τις πηγές του στις δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης τριών ετών σε μέλος των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε πριν από την απαγγελία της ετυμηγορίας, το Εθνικό Συνδικάτο Τυνήσιων Δημοσιογράφων (SNJT) ζήτησε «να σταματήσουν όλες οι διώξεις» σε βάρος του Χαλίφα Γκέσμι και «την απόσυρση όλων των κατηγοριών που σχετίζονται με την άσκηση του επαγγέλματός του». Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για «σεβασμό της ελευθερίας κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και (σ.σ. σεβασμό) των εγγυήσεών του, ειδικά της προστασίας των πηγών, της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της έκφρασης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε επαινεθεί για τον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χαρακτήρισε τη διαδικασία «Project Freedom»
Από τους έξι ανθρώπους που έχουν προσβληθεί, τρεις έχουν πεθάνει και ένας νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη Νότια Αφρική
Δεν εγκαταλείπω τη συνεργασία με τον Αμερικανό πρόεδρο, τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος
Έθεσε υποψηφιότητα για την γαλλική προεδρία στις εκλογές το 2012, το 2017 και το 2022
Το σχέδιο 14 σημείων που παρουσίασε το Ιράν
Τι περιλαμβάνει το νέο σχέδιο
Η πρόταση 14 σημείων που διαβίβασε μέσω του Πακιστάν το Ιράν στις Ηνωμένες Πολιτείες
18χρονη κατηγορεί τον influencer που έχει γίνει γνωστός ως πρόσωπο της τάσης «looksmaxxing»
Συμφώνησε στην 3η κατά σειρά αύξηση των ποσοστώσεων παραγωγής
Ο αλγόριθμος που «έτρεξαν» επιστήμονες και οι αντιδράσεις
Σκληρές εικόνες στο βίντεο ντοκουμέντο από το έγκλημα
Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη νέα ειρηνευτική πρόταση
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.