Κοσμος

Μουντιάλ 2022: Δημοσιογράφος έπεσε θύμα κλοπής ενώ έκανε ρεπορτάζ στο Κατάρ

Πώς την αντιμετώπισαν οι αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δημοσιογράφος Dominique Metzger
© Youtube

Μουντιάλ 2022: Η κλοπή σε βάρος δημοσιογράφου, το βίντεο ντοκουμέντο με τους υπόπτους και η δήλωση στην Αστυνομία

Θύμα κλοπής ενώ έκανε ρεπορτάζ για την έναρξη του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ έπεσε δημοσιογράφος από την Αργεντινή.

Η Dominique Metzger έκανε μετάδοση από την περιοχή Κορνίς της Ντόχα λίγη ώρα πριν από τον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης. Τότε διαπίστωσε ότι η τσάντα της ήταν ανοιχτή και κάποιος την είχε κλέψει. Γρήγορα πήγε στην Αστυνομία, όπου αξιωματούχοι υποσχέθηκαν να ταυτοποιήσουν τον ύποπτο, λέγοντάς της ότι η ίδια θα μπορούσε να επιλέξει την τιμωρία του δράστη. 

Η δημοσιογράφος μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο όπου εργάζεται για τη δυσάρεστη εμπειρία της. «Είχα τη μικρή μου τσάντα πάνω μου με όλα τα πράγματα που χρειάζεται κανείς, το πορτοφόλι μου, τα κλειδιά του δωματίου μας στο ξενοδοχείο μας, μερικές χαρτοπετσέτες», είπε σε έναν παρουσιαστή του δικτύου TN η δημοσιογράφος. «Και χόρευες, σωστά;» τη ρώτησε εκείνος με τη ρεπόρτερ να απαντά: «Ναι, χόρευα με το πλήθος και είμαι σίγουρη ότι ήταν εκείνη τη στιγμή που κάποιος άνοιξε το φερμουάρ της τσάντας και μου πήρε το πορτοφόλι». «Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή, ξέρεις ότι είσαι ζωντανά στον αέρα, με μουσική και πλήθη γύρω σου... Οπότε δεν έδωσα σημασία. Αφού τελείωσα το live, ήθελα να πάρω το πορτοφόλι μου για να αγοράσω ένα μπουκάλι νερό και μετά κατάλαβα ότι δεν το είχα». 

Παρότι ο χορός της Dominique Metzger υπάρχει σε βίντεο, η στιγμή της κλοπής δεν έχει καταγραφεί. 

Le robaron a Dominique Metzger en Qatar

Μουντιάλ 2022: Πώς αντιμετώπισαν οι αρχές του Κατάρ την καταγγελία της δημοσιογράφου

«Οι άνδρες αστυνομικοί δεν ενδιαφέρονται να καταγράψουν το πρόβλημά σου», είπε η δημοσιογράφος Dominique Metzger και πρόσθεσε: «Μόλις έφτασα στο αστυνομικό τμήμα, με πήγαν σε άλλο μέρος όπου υπήρχαν μόνο γυναίκες. Ρώτησα γιατί ήμουν εκεί και μου είπαν πως, καθώς είμαι γυναίκα, πρέπει να υπάρχει μία αστυνομικός που θα με βοηθήσει».

Μόλις την είδε μια αστυνομικός, η δημοσιογράφος είπε ότι ήταν σοκαρισμένη από αυτά που της είπαν. «Η στιγμή που μου έπαιρναν τη δήλωση ήταν συγκλονιστική. Μου είπαν: Τι θέλεις να κάνει η δικαιοσύνη για αυτό; Θα βρούμε το πορτοφόλι... Έχουμε κάμερες παντού, κάμερες υψηλής τεχνολογίας και θα βρούμε τον κλέφτη με τεχνολογία ανίχνευσης προσώπου. Ποια θέλεις να είναι η ποινή του δράστη όταν βρεθεί;». Η δημοσιογράφος είπε ότι ρώτησε τους αστυνομικούς για τι πράγμα μιλούσαν. Εκείνοι της απάντησαν ρωτώντας: «Θέλεις να τον καταδικάσουμε σε φυλάκιση πέντε ετών ή να απελαθεί; Μου ζήτησαν να αποφασίσω. Τους είπα ότι θέλω μόνο το πορτοφόλι μου πίσω, δεν θα πάρω την απόφαση για το δικαστικό σύστημα», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής. 

Le robaron a Dominique Metzger en Qatar en plena nota: “Quiero que me devuelvan los documentos”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ