- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο Ζελένσκι καταγγέλλει «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» μετά τις νέες ρωσικές επιθέσεις
Ουκρανικές πόλεις ξανά στο σκοτάδι εν μέσω ψύχους
Πόλεμος στην Ουκρανία - Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον ΟΗΕ: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» μετά τις νέες ρωσικές επιθέσεις
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απηύθυνε χθες Τετάρτη έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει δράση για να σταματήσει τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ζωτικής σημασίας ενεργειακών υποδομών, εξαιτίας των οποίων πολλές ουκρανικές πόλεις βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι εν μέσω ψύχους.
Ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να καταδικάσει τις ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, κάτι πάντως απίθανο να συμβεί με δεδομένο ότι η Ρωσία είναι μόνιμο μέλος του με δικαίωμα βέτο.
Ένα «κράτος-τρομοκράτης» δεν μπορεί να συμμετέχει σε ψηφοφορίες του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, είπε ο ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος προσκάλεσε αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Ουκρανία για να διαπιστώσει τις καταστροφές που έχουν προκληθεί σε ενεργειακές υποδομές εξαιτίας των ρωσικών επιθέσεων.
Αφού κατηγόρησε τη Μόσχα για εργαλειοποίηση της ενέργειας, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι «ο ΟΗΕ μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση, προκειμένου να μην είναι όμηρος ενός διεθνούς τρομοκράτη - της Ρωσίας».
Ο Ζελένσκι υπογράμμισε πως εξαιτίας των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές της χώρας του υποφέρουν όχι μόνο οι Ουκρανοί αλλά και οι κάτοικοι γειτονικών χωρών. Όταν ο υδράργυρος υποχωρεί κάτω από το μηδέν και δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και νερό, αυτό ισοδυναμεί με «όπλο μαζικής καταστροφής, προφανές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Πόλεμος στην Ουκρανία - Διαμαρτυρία του πρεσβευτή της Ρωσίας στον ΟΗΕ
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την εμφάνιση του ουκρανού προέδρου μέσω βιντεοσύνδεσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η οποία - όπως είπε - ήταν αντίθετη με τους κανονισμούς. Παράλληλα απέρριψε «τις απερίσκεπτες απειλές και τα τελεσίγραφα» από την Ουκρανία και τους συμμάχους της.
Ο Νεμπένζια υποστήριξε ότι καταστροφές σε υποδομές της Ουκρανίας προκλήθηκαν από πυραύλους της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας και ζήτησε από τη Δύση να σταματήσει να εξοπλίζει το Κίεβο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.