- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ακάρ: «Καλοδεχούμενοι οι Έλληνες αν μας πουν πως έρχονται για διάλογο»
Και νέες δηλώσεις για τα F-16
Ελληνοτουρκικά: Οι νέες δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ για τα προβλήματα Αθήνας - Άγκυρας και τα F-16
«Άνοιγμα» σε διάλογο με την Ελλάδα έκανε μέσα από νέα του τηλεοπτική συνέντευξη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σημειώνοντας ότι Αθήνα και Άγκυρα πρέπει να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
«Έχουμε προβλήματα στην Ελλάδα. Εμείς λέμε ότι ως δύο γείτονες, στα πλαίσια των σχέσεων καλής γειτονίας, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, πρέπει να καθίσουμε με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους να μιλήσουμε ως δύο πολιτισμένες χώρες και να λύσουμε αυτό το θέμα», δήλωσε στο HaberTurk ο Χουλουσί Ακάρ και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε για μεθόδους οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Υπάρχουν συμβουλευτικές συναντήσεις και με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον πρόεδρό μας, γίνεται εργασία σχετικά με τον μηχανισμό αποσυμπίεσης για αποφυγή κάποιας σύγκρουσης. Η Ελλάδα εγκατέλειψε τις συνομιλίες, είναι ξεκάθαρο. Περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια την τέταρτη συνάντηση που θα γίνει στην Άγκυρα. Κάποιοι φίλοι μας, κάποιοι από τους συμμάχους μας, μερικές φορές συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, λένε να είμαστε υπέρ του διαλόγου, να ενθαρρύνουμε τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών. Μην το λέτε σε εμάς αυτό. Εάν οι συνομιλητές μας μας πουν ότι έρχονται αύριο, είναι καλοδεχούμενοι. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με το διάλογο γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, γιατί έχουμε δίκιο. Είμαστε δυνατοί για αυτό είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε» συμπλήρωσε ο Ακάρ.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε και για το θέμα των F-16, τονίζοντας πως «οι εργασίες προμήθειας των F-16 ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2021 και συνεχίζονται». Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως έχουν γίνει τέσσερις συναντήσεις μετά τις τουρκικές αιτήσεις και ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε φάση αναμονής λόγω των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ. Επιπλέον, σχολίασε ότι «τα F-16 δεν είναι η μόνη λύση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρωτοφανείς εξελίξεις στη Χάγη μετά το πόρισμα για τις καταγγελίες σε βάρος του
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους διαβάζοντας για τον κόσμο. Ο Σεζάριο Μελαντόνιο πέρασε τη δική του ζώντας μέσα στην Ιστορία
Πληροφορίες ότι το παιδί ήταν βαριά άρρωστο
Η στάση Τραμπ και το τηλεφώνημα στον Νετανιάχου
Προκάλεσε αναστάτωση με την απόφασή του να πάει στο γήπεδο των Νιου Γιορκ Νικς
Συγκλονίζει στην επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η επίθεση σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή στη Ζαπορίζια
Nεκροί οι δυο κυβερνήτες
Το ζήτημα αγγίζει ευρύτερες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα
Σύμβολο των κινητοποιήσεων έχουν γίνει τα φλαμίνγκο που ζουν στον υγροβιότοπο
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.