- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Βόρεια Κορέα ότι στέλνει κρυφά όπλα στη Ρωσία
Τι αποκαλύπτει ο Τζον Κίρμπι
Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα παρέχει κρυφά στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πληροφορίες που υποδεικνύουν πως η Βόρεια Κορέα προμηθεύει κρυφά τη Ρωσία με οβίδες πυροβολικού για τον πόλεμό της στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, του οργάνου που διαχειρίζεται τα θέματα άμυνας και διπλωματίας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι.
Ο Κίρμπι είπε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου πως η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να αποκρύψει τα φορτία διοχετεύοντάς τα μέσω χωρών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
«Έχουμε ενδείξεις πως η Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας προμηθεύει κρυφά και πρόκειται να παρακολουθήσουμε για να δούμε αν έχουν παραληφθεί φορτία», δήλωσε ο Κίρμπι και πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον θα διαβουλευθεί με τα Ηνωμένα Έθνη για θέματα απόδοσης ευθυνών σχετικά με τα φορτία.
«Δεν είναι ένας ασήμαντος αριθμός οβίδων, αλλά δεν πιστεύουμε πως η ποσότητά τους είναι τέτοια που θα άλλαζε τη δυναμική του πολέμου», είπε.
«Και σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει τους υπολογισμούς μας... ή με τόσους πολλούς από τους συμμάχους και εταίρους μας για το είδος των ικανοτήτων που θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στους Ουκρανούς».
Πόλεμος στην Ουκρανία - Είχε διαψεύσει τις προμήθειες όπλων η Βόρεια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα δήλωσε τον Σεπτέμβριο πως δεν προμήθευσε ποτέ όπλα ή πυρομαχικά στη Ρωσία και δεν έχει σχέδια να το κάνει, ενώ προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να «κρατήσουν το στόμα τους κλειστό» και να σταματήσουν να κυκλοφορούν φήμες που έχουν σκοπό να «αμαυρώσουν» την εικόνα της χώρας.
Αναφερόμενος στις σημερινές εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, ο Κίρμπι είπε ότι δεν αποτελούν άμεση απειλή για το προσωπικό των ΗΠΑ στην περιοχή, και πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διασφαλίσουν ότι έχει την ικανότητα εκεί να υπερασπιστεί στους συμμάχους του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.