Ελλαδα

Τζέσικα Στερν: Πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει φάρος ελπίδας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος βρέθηκε πρόσφατα στη χώρα μας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ATHENS PRIDE 2022
© EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η ειδική απεσταλμένη των ΗΠΑ για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα επισκέφτηκε την Ελλάδα και μίλησε για την αποδοχή και τη σύγχρονη κοινωνία

Η ειδική απεσταλμένη των ΗΠΑ για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, Τζέσικα Στερν, βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής της στη χώρα μας, η Τζέσικα Στερν συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών για να συζητήσουν την προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΑΟΤΚ+ ατόμων σε όλο τον κόσμο.

Η Τζέσικα Στερν, με αφορμή την παρουσία της στην Ελλάδα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus και στον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σημερινή κοινωνία τα ΛΑΟΤΚΙ+ άτομα, αλλά και για το μέλλον των δικαιωμάτων τους.

Στη συνέντευξή της αναφέρθηκε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα βήματα που έχουν γίνει για την αναγνώριση περισσότερων ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.

«Αυτό που έχει ενδιαφέρον στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ότι πρόσφατα υιοθέτησε μια στρατηγική για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. Και το έκανε, όχι ξεκινώντας από το μηδέν, αλλά συμβουλευμένη τα ευρωπαϊκά δεδομένα προκειμένου να αναγνωρίσει εκείνους τους νόμους και τις πολιτικές που βρίσκονται στην πρωτοπορία», τόνισε και πρόσθεσε «κάποια από τα πράγματα στη στρατηγική της Ελλάδας είναι πραγματικά καινοτόμα και πολύ λίγα κράτη παγκοσμίως τα έχουν υιοθετήσει. Αν η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως την εθνική ΛΟΑΤΚΙ+ στρατηγική της, θα πράξει το σωστό για όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα και θα γίνει φάρος ελπίδας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο».

Η Τζέσικα Στερν υπήρξε ερευνήτρια στο Human Rights Watch, στο Ralph Bunche Fellow και στη Διεθνή Αμνηστία. Ηγήθηκε της OutRight Action International ως εκτελεστική διευθύντρια για δέκα χρόνια. Επίσης έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ