- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φυσικό αέριο στην Κύπρο βρήκαν Eni και Total - Τεράστιο κοίτασμα
Πού εντοπίστηκε - Πότε ξεκινά η εκμετάλλευσή του
Μεγάλο κοίτασμα στην Κύπρο από φυσικό αέριο εντόπισαν Eni και Total. Σε ποια περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται.
Στην Κύπρο μεγάλο κοίτασμα από φυσικό αέριο εντόπισαν οι πετρελαϊκές εταιρείες Eni και Total. Αυτό αναφέρει το πρωτοσέλιδο στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» σήμερα Δευτέρα (22/8).
Τόσο η Eni όσο και η Total έχουν σχηματίσει κοινοπραξία, η οποία έχει υπογράψει συμφωνίες με την Κύπρο για έρευνα και εξόρυξη φυσικού αερίου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.
Η είδηση για το τεράστιο κοίτασμα που εντοπίστηκε στην Κύπρο έρχεται την ώρα που η Τουρκία έχει στείλει το τέταρτο γεωτρύπανό της στα ανοικτά της Αττάλειας. Κυπριακά ΜΜΕ έχουν μεταδώσει ότι το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» θα έρθει από τον Οκτώβριο μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ, καθώς η Τουρκία προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας συμβόλαια παραχώρησης έρευνας και εκμετάλλευσης που έχουν υπογραφεί με το Ψευδοκράτος.
Φυσικό αέριο στην Κύπρο - Πού βρίσκεται το τεράστιο κοίτασμα που βρήκαν Eni και Total
Η ιταλική εταιρεία υδρογονανθράκων Eni ανακοίνωσε ότι η κοινοπραξία της με τη γαλλική TotalEnergies εντόπισε αποθέματα φυσικού αερίου 70 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.
Το κοίτασμα βρίσκεται στο Τεμάχιο 6, σε περιοχή για την οποία έχει άδεια να προχωρήσει σε γεωτρήσεις. Το Cronos, όπως ονομάστηκε, βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τις ακτές της Κύπρου και σε βάθος 2.287 μέτρων.
Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, στο δημοσίευμά της, κάνει λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα χρειαστεί ένας χρόνος προετοιμασιών, προκειμένου να ξεκινήσει η εκμετάλλευσή του. Η ιταλική εφημερίδα εκτιμά ότι με αυτό το κοίτασμα ενισχύεται η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τόσο η Ιταλία όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη για την ενεργειακή τους αυτονομία, την ώρα που η Ρωσία συνεχίζει τον ενεργειακό εκβιασμό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το Ισραήλ έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου, που θα περνά από την Κύπρο και θα φθάνει στην Ελλάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.