- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνελήφθη χθες, Δευτέρα 27 Ιουνίου, στη Μόσχα ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Ίλια Γιασίν.
Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Ίλια Γιασίν συνελήφθη χθες Δευτέρα στη Μόσχα, σύμφωνα με μια δημοσιογράφο κι έναν ποινικολόγο ο οποίος έχει εκπροσωπήσει αρκετές μορφές της ρωσικής αντιπολίτευσης.
Η Ιρίνα Μπαμπλόγιαν, δημοσιογράφος και παραγωγός στον –κλειστό πλέον– ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας, διευκρίνισε πως ο Γιασίν συνελήφθη ενώ οι δυο τους συζητούσαν βαδίζοντας.
«Κάναμε περίπατο με τον φίλο μου Ίλια Γιασίν στο πάρκο... Η αστυνομία ήρθε και πήρε τον Ίλια», εξήγησε η κυρία Μπαμπλόγιαν μέσω της πλατφόρμας Telegram.
Ο δικηγόρος Βαντίμ Προχόροφ, συνήγορος κατά καιρούς διαφόρων μορφών της ρωσικής αντιπολίτευσης, επιβεβαίωσε ότι ο Γιασίν έχει τεθεί υπό κράτηση για απείθεια, επειδή δεν υπάκουσε σε εντολή αστυνομικού.
«Δεν μου επιτράπηκε να επισκεφθώ το αστυνομικό τμήμα Λουζνίκι (της Μόσχας) για να δω τον κρατούμενο Ίλια Γιασίν», πρόσθεσε μέσω Facebook.
Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές με ανεξάρτητο τρόπο. Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση της σύλληψης του αντιπολιτευόμενου από τις ρωσικές αρχές.
Η σύλληψη του κ. Γιασίν, 38 ετών, προστίθεται στην ευρύτερη, μακρόχρονη εκστρατεία πάταξης αντιπάλων του Κρεμλίνου. Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο πιο προβεβλημένος επικριτής του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτίει σήμερα ποινή κάθειρξης 11,5 ετών.
Από την έναρξη της εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι συμμετείχαν σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες ρωσικές πόλεις συνελήφθησαν.
Ο Ίλια Γιασίν, δημοτικός σύμβουλος στη συνοικία Κρασνασέλσκι της Μόσχας, επικρίνει ανοικτά τον πόλεμο –τον οποίο το Κρεμλίνο βάπτισε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»– στην Ουκρανία.
«Παραμένω στη Ρωσία», διαβεβαίωνε ο κ. Γιασίν την 7η Μαρτίου. «Το έχω ξαναπεί και θα συνεχίσω να το επαναλαμβάνω: οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί δεν θα ’πρεπε να αλληλοσκοτώνονται. Αν η μοίρα μου είναι να καταλήξω στη φυλακή για τις αντιπολεμικές μου ομιλίες, θα τη δεχτώ με αξιοπρέπεια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.